Sport
MURSAŠI DO BODOVA USPRKOS PROBLEMIMA S OZLJEDAMA

Mursaši puni problema, ali na finale Kupa idu u dobrom ozračju
Objavljeno 11. ožujka, 2024.

Zadesile su nedaće osječke odbojkaše u dijelu sezone kada su one najnepoželjnije. U završnici osnovnog dijela prvenstva i uoči borbe za prvi trofej (Kup Vinka Dobrića) zdravstveni bilten Murse-Osijek daleko je od željenog. Ozljede su napale svlačionicu, ali, tome usprkos, momčad Milana Bratića i Zvonimira Bogdanovića uspješno je odradila obvezu pretposljednjeg, 21. kola Superlige.



U goste je stigao Cratis Varaždin, sastav koji će igrati četvrtfinale doigravanja, što znači da pripada gornjem domu elitnog razreda. Stigli su Varaždinci u Malu dvoranu Gradski vrt tri dana nakon što je domaćin doživio poraz u utakmici koja bi mogla odlučiti o drugom mjestu. Odjeci neuspjeha protiv Ribola Kaštela čak i nisu bili najveći problem, jer bilo je jasno da će se dva vrijedna boda (njihov gubitak donio bi silazak na četvrto mjesto) morati osvojiti bez tehničara u postavi i zapisniku. Oba su bila izvan stroja, Gabrijel Ivančić zbog visoke temperature, a mladi Lovro Škugor ima ozljedu ramena (otprije su izvan stroja i srednjaci Sten Perillus i Petar Majer). Treće opcije nema, a na kraju se u službu momčadi stavio najiskusniji mursaš, primač/pucač Ante Giljanović, koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi na svojoj prirodnoj poziciji. No u 70 minuta protiv Varaždinaca pokazao je da mu ni organizacija igre nije nepoznanica. Naprotiv, dobro je dirigirao igrom "narančastih", tako da je na kraju dobio zaslužene pohvale svojih suigrača, stručnog stožera, ali i svih ostalih, koji su bili na tribinama.

- Stavio sam se na raspolaganje, jer sam već imao ovakvo iskustvo. Dok sam igrao u Rumunjskoj, odradio sam čak četiri utakmice na mjestu tehničara zbog istih razloga. Nadam se da ću ostati na ovoj u dresu Murse, da ćemo se početi kompletirati, jer čekaju nas iznimno važne utakmice. No ako situacija bude diktirala suprotno, naravno da sam spreman ponovo se staviti u službu momčadi - kaže trenutni dizač osječkog superligaša, koji je sa svojim suigračima vratio pobjedničko ozračje, i to u trenutcima kada to nije bila laka zadaća. Zadovoljan odrađenim poslom bio je i trener Bratić, koji je dobio željenu reakciju igrača usprkos nepovoljnim okolnostima.

- Nema smisla sjest i plakat nad stanjem u kojem smo se našli, rekao sam i igračima prije utakmice da je sada pravo vrijeme da se pokažemo. Bili smo svjesni hendikepa, nije bila ugodna situacija, ali igrači su bili koncentrirani i odradili dobar posao protiv momčadi koja nije nimalo bezazlena - smatra trener Murse-Osijek, koja tako u dobrom raspoloženju ulazi u tjedan u kojem ju čeka borba za prvi trofej sezone (srijeda, finale Kupa Vinka Dobrića u Vinkovcima) i posljednja utakmica osnovnog dijela Superlige (sljedećeg vikenda kod fenjeraša Zadra).

Uspješna je u 21. kolu bila i Marsonia, Brođani su slavili u Sisku 3:0 (25:18, 26:24, 25:21). Još su se igrali susreti: Centrometal – Zadar 3:0 (25:12, 25:7, 25:11), Mladost – Rijeka 3:0 (25:14, 25:17, 25:18) i Split – Rovinj 3:1 (25:18, 25:12, 19:25, 25:19). Utakmica Medicinar Trnje – Ribola Kaštela igrana je kasnije.

Nino Benčina
Ante Giljanović se protiv Varaždinaca pokazao u dobro svjetlu i kao - tehničar

MURSA-OSIJEK       3

CRATIS VA.       0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 50. Suci: Maganić i Humski

MURSA-OSIJEK: Vuković, Dugandžić (L), Đirlić, Giljanović, Šunjo, Junaković, Viloria, Šustek, Šoš, Busak Vidaković (L), Verasto, Šmital, Marszalek

CRATIS VARAŽDIN: Šomođi, Mezak, Oršulić, Mandura, Čilaš, Ivić (L), Dautbašić, Stojić, Mišlov, Senčar

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:18, 25:22, 25:20

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike