Sport
ODBOJKAŠI UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA

Optimizam nakon Osijeka: Osjećali smo se kao kod kuće
Objavljeno 28. kolovoza, 2023.
Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija nakon završnih priprema u Osijeku stigla je u bugarsku Varnu, gdje će u skupini B igrati Europsko prvenstvo, koje se od 28. kolovoza do 16. rujna osim u Bugarskoj igra i u Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Italiji.

Uoči prvog susreta, koji Hrvatsku očekuje u srijedu, 30. kolovoza, s Finskom, naši reprezentativci otkrivaju da su zadovoljni odrađenim pripremama, što očekuju od prve utakmice, ali i kakav plasman priželjkuju na Europskom prvenstvu.

- Jako smo zadovoljni uvjetima u Osijeku, osjećali smo se kao kod kuće i nadam se da ćemo i ubuduće dolaziti u Osijek. Posljednja dva tjedna radili smo na detaljima. Odigrali smo četiri utakmice s Dancima, što je odlično poslužilo za uigravanje. Idemo maksimalno spremni na Euro, na kojem očekujemo prolazak skupine. Nakon toga sve je moguće, nadam se da ulazimo u 16 najboljih - istaknuo je reprezentativac Tsimafei Zhukouski.

Da postoji posebna veza između Osijeka i reprezentacije, potvrđuje i Tino Hanžić.

- U Osijeku smo na pripremama već nekoliko godina. Uvjeti su savršeni za napredak i rad. To je grad gdje je moj otac odrastao i gdje sam proveo prve godine života, stoga ima posebno mjesto u mom srcu. Prijateljske utakmice s Danskom pokazale su koje sitnice još moramo promijeniti, kao i stvari koje dobro radimo. Uskoro nas očekuje prva utakmica EP-a, s Finskom, mislim da možemo pozitivno gledati na sve, idemo korak po korak uvažavajući svaku utakmicu. No nema protivnika koji je za nas prejak - kaže Hanžić.

- Očekujem da ćemo biti pravi kad krene Prvenstvo i da ćemo svi biti na vrhuncu. Skupina nije baš lagana, ali, također, mi smo, po mom mišljenju, bolji nego na posljednjem Euru, veća je kvaliteta u ekipi i ekipa je iskusnija. Očekujem prolaz grupe i da se u četvrtfinalu borimo za odlazak u Italiju na završnicu - optimističan je i Ivan Zeljković. M.M./H
Nema odmora
U skupini B uz Hrvatsku i Finsku igraju Bugarska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina. Hrvatska će tako protiv Ukrajine igrati već u četvrtak, protiv Španjolske u petak, a protiv domaćina Bugarske igra u nedjelju. Posljednju utakmicu skupine naša će reprezentacija odigrati protiv susjedne Slovenije, u ponedjeljak, 4. rujna.

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Filip Šestan, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Sven Jakopec, Stipe Perić, Bernard Bakonji, Tsimafei Zhukouski i Ivan Raič. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard.

Možda ste propustili...

PRIJAM U BANSKIM DVORIMA ZA KARATISTE I PARAKARATISTE

Plenković: Hrvatski sportaši zaslužuju potporu

OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu

AUSTRIJANCI: SORRY, POGRIJEŠILI SMO

Miji Wild poništen rezultat karijere

Najčitanije iz rubrike