Sport
PROŠLOSEZONSKI KAPETAN BI PUT SPLITA

Traje natezanje sa Žaperom, Osijek mu ne misli popustiti
Objavljeno 7. srpnja, 2023.
Klub je spreman transferirati dojučerašnjeg kapetana, ali ne u redove Hajduka

Nogometaši Osijeka sutra će zaključiti pripreme u Svetom Martinu na Muri, a otvorenih pitanja vezanih uz momčad još uvijek je dosta. Trener Stjepan Tomas odlučio je protiv rumunjskog Petrolula malo promiješati karte.



Postavio je momčad koja vjerojatno neće istrčati na ovosezonskoj premijeri protiv Slaven Belupa. Ništa to nije čudno, jer pripreme i služe za isprobavanje raznih varijanti igre i različitih sastava. Nakon što se vrate kući, Osječanima će ostati još dva tjedna u kojima će Tomas imati mogućnost dotjerivanja detalja. Osim toga, nije realno očekivati da će bijelo-plavi u optimalnoj formi biti odmah na početku sezone, jer momčad je doživjela određene promjene, a novi igrači još uvijek pristižu, pa za konačnu ocjenu učinjenog tijekom priprema ipak treba još malo pričekati.

Svratio Žaper


U pozadini onoga što sprema Stjepan Tomas događaju se i neke zanimljivosti. U bazu bijelo-plavih svratio je Mihael Žaper, koji je izvan stroja od početka priprema jer se liječi od ozljede. Bio je na kontroli u Zagrebu, pa je skoknuo do Svetog Martina kako bi porazgovarao sa sportskim direktorom Ivicom Kuleševićem oko svoje budućnosti. Žaper je u posljednjoj godini ugovora, za njega postoji zanimanje Hajduka, ali i nekih inozemnih klubova, a sam Žaper izrazio je spremnost prelaska u redove splitskog kluba, ali to nije naišlo na odobravanje čelnika NK Osijek. Zapravo, u klubu nemaju ništa protiv Žaperova odlaska, ali jasno su zauzeli stav da ga nemaju namjeru pustiti u redove jednog od glavnih konkurenata u HNL-u. Žaper je, valjda, došao provjeriti je li klub možda omekšao stav o tom pitanju. No promijenilo se nije ništa.

- Očekujemo da se Žaper oporavi od ozljede i što prije priključi momčadi u treningu - diplomatski se izjasnio Ivica Kulešević, sportski direktor NK Osijek.

Situacija je kud i kamo napetija, ali NK Osijek očito nema namjeru popustiti u svom čvrsto zauzetom stavu oko svog dojučerašnjeg kapetana i njegova potencijalnog prelaska u Hajduk. Uglavnom, oko toga ostaje status quo, Žaper će nastaviti s terapijama, a klub će mu u nekom trenutku, najvjerojatnije, pripremiti nacrt novog ugovora.

Stoper danas ili u ponedjeljak


Inače, pred vratima Opus Arene novi je stoper. Ponuda koju je NK Osijek poslao prihvaćena je od njegova kluba i sada ga od dolaska u grad na Dravi dijele još proceduralne stvari poput ishođenja vize. U Osijeku bi se mogao pojaviti možda već danas ili najkasnije u ponedjeljak, kada će obaviti liječničke preglede, a potom, vjerujemo, i postati novi stanar Osijekove svlačionice. Podsjećamo, Osijek će ga uzeti na jednogodišnju plaćenu posudbu uz mogućnost otkupa (iznos koji će bijelo-plavi izdvojiti za posudbu ulazi u ukupnu odštetu ako se odluče na otkup njegova ugovora, nap. a.). Kako trenutačno stvari stoje, problema oko tog posla ne bi trebalo biti, iako je za tog igrača bilo zanimanja još nekih klubova, ali je Osijek očito bio najbrži i najkonkretniji u želji da ga angažira.

Kulešević, inače, nema namjeru stati na tome jer će, nakon što završi taj posao, krenuti u lov na još jednog lijevog beka, a na popisu prioriteta nalaze se i krilni igrači te napadač, nakon što je redove osječkog kluba napustio Mirlind Daku.

Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike