Sport
OSJEČANIN SJAJAN NA ISTARSKOJ RIVIJERI

Dodig izborio svoje prvo polufinale
Objavljeno 17. ožujka, 2023.
Mladi, 17-godišnji osječki tenisač Matej Dodig nastavio je s dobrim igrama na Istarskoj rivijeri. Nakon Poreča otišao je u Rovinj, gdje je na ITF turniru nagradnog fonda 15.000 dolara u petak pobijedio Srbina Vuka Rađenovića sa 6:0, 7:5, što mu je donijelo plasman u polufinale. Osječaninu je ovo prvi plasman u polufinale na ITF World Touru u seniorskoj konkurenciji, do kojeg je stigao samo tjedan dana nakon prvog osvojenog ATP boda na prvom ovogodišnjem natjecanju iz serije Istarske rivijere u Poreču.



Dodig je sjajno ušao u meč protiv vršnjaka Rađenovića, koji je do četvrtinala imao dvije pobjede nad hrvatskim predstavnicima, svladao je Ivana Šodana i Luku Mikruta, ali protiv "olimpijaša" nije mogao baš ništa. Osječanin je krenuo furiozno, osvojio prvih sedam gemova u meču i ostavio suparnika bez ijedne prilike za break. Kad je Rađenović servirao za tie-break drugog seta, Dodig mu je četvrti put u meču oduzeo servis i tako došao do pobjede i polufinala Rovinja. Član osječke Olimpije će se za svoje prvo finale nadmetati protiv sedmog nositelja i 502. tenisača s ATP ljetsvice, Talijana Fausta Tabacca, koji je u susretu četvrtzavršnice svladao španjolskog kvalifikanta Sergija Pereza Contrija sa 6:3, 4:6, 6:4.



Polufinalni dvoboji u pojedinačnoj konkurenciji turnira koji se odigrava u rovinjskom TC Eden, na rasporedu su danas, a finalni meč igra se u nedjelju. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike