Sport
SUPERSPORT PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Osijek se isplati doći pogledati, a sad mu je podrška potrebna
Objavljeno 4. veljače, 2023.

Pred osječkim malonogometašima novi je veliki izazov. Nakon što su posljednjem domaćem susretu SuperSport Prve HMNL ugostili lidera prvenstva Novo vrijeme ovaj put u Zrinjevac stiže drugoplasirani Olmissum.



Osijek je u velikoj borbi za izbjegavanje devete pozicije, koja vodi u dodatne kvalifikacije za opstanak u eliti, pa mu je tako svejedno protiv koga igra jer bodove mora osvajati. Pokazala je momčad Saše Voldina kako se, poglavito na domaćem parketu, sposobna nositi s najjačim momčadima lige, pa stoga računaju kako bi i protiv Omišana mogli doći do važnih bodova. Za taj susret Osječani bi mogali nastupiti pojačani jer im se u međuvremenu pridružio Almedin Bundavica povratnik iz Slovačke. Riječ je o iskusnom prvoligaškom igraču koji će sigurno dobro doći u borbi koju Osijek vodi samo je pitanje hoće li se uspjeti Bundavicu registrirati na vrijeme kako bi stekao pravo nastupa već protiv Olmissuma. Inače, Bundavica je već jednom bio u Osijeku, ali tada nije ostavio poseban trag, no u međuvremenu se etablirao u igrača koji će svakako predstavljati pojačanje.

- Bilo bi odlično ako bi Bundavica imao pravo nastupa protiv Olmissuma jer nam igrač njegova profila nedostaje. Što se tiče kadrovske situacije, svi ostali najjači aduti bit će nam na raspolaganju, a kad smo kompletni, možemo se nositi baš sa svima - kaže Saša Voldin, trener osječkih malonogometaša.

Ranijih prvoligaških sezona Osječani su znali imati ozbiljnih problema s realizacijom. No, sada to nije slučaj. Zabijaju s lakoćom, ali jednako tako i primaju s lakoćom, pa se ta napadačka moć izgubi u bespućima loše defenzive.

- Pokušat ćemo igrati na pogodak više jer nismo momčad koja defenzivno može izdržati pritiske. Moramo se pokušati nadigravati. Olmussum je jedna od naših najjačih momčadi, ali igramo na svom parketu koji je dosad u prvenstvu bio neosvojiv za bilo kojeg suparnika, pa planiramo nastaviti tu tradiciju i protiv Olmissuma. Radili smo jako dobro prošli tjedan na trenizima, pa vjerujem kako će taj detalj imati utjecaja na našu igru te da ćemo osvojiti tri važna boda - zaključio je Voldin.

Podrška s tribina osječkoj momčadi dobro će doći, a kada ona igra, uzbuđenja i napetosti nikada ne nedostaje. Osječke malonogometaše baš se isplati doći pogledati jer, ako ništa drugo, oni će uvijek ostaviti posljednji atom snage tijekom susreta. Za Voldina je najbolja vijest što će, ako mu Bundavica bude na raspolaganju, dobiti jakog aduta za širu rotaciju momčadi, što je često znalo biti problematično ove sezone, a i koštalo je osječku momčad ponekog boda više, posebno na gostovanjima.

Susret Osijek - Olmissum igra se u subotu u dvorani Zrinjevac s početkom u 20.15 sati.

Dalibor Keler
TABLICA
1.Novo Vrijeme       11       6       3       2       40:33       21

2.Olmissum       11       5       5       1       36:25       20

3.Square       11       5       3       3       30:24       18

4.SI Pula       11       5       2       4       33:32       17

5.Vrgorac       11       4       4       3       34:31       16

6.Crnica       11       5       1       5       31:32       16

7.Dinamo       11       3       4       4       31:23       13

8.Osijek       11       4       1       6       38:45       13

9.Torcida       11       3       3       5       25:34       12

10.Universitas       11       1       2       8       21:40       5

PAROVI 12. KOLA
U 12. kolu Supersport Prve HNL sastaju se: Novo Vrijeme (Makarska) - Torcida (Split), Stanoinvest Pula - Futsal Dinamo, Square (Dubrovnik) - Vrgorac, Osijek - Olmissum (Omiš), Universitas (Split) - Crnica (Šibenik)

Možda ste propustili...

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike