Sport
OSJEČANKE S JASNIM CILJEM U NASTAVKU PRVENSTVA

Na proljeće moramo biti top, sve ispod toga bit će malo
Objavljeno 3. veljače, 2023.
U redovima osječkog ženskog nogometnog prvoligaša ne nedostaje optimizma i vjere

Iza nogometašica Osijeka devet je radnih dana i gotovo dvostruko više trenažnih aktivnosti koje su im organizirali šef struke Goran Ljubojević sa suradnicima Ivonom Knezović, Vjeranom Dokonalom i Igorom Majlingerom. Uoči odlaska na zasluženi dvomjesečni zimski odmor započet, praktički, 27. studenoga prošle godine na splitskom Poljudu, gdje su porazile domaći Hajduk s primjerenih 3:0 te sa stopostotnim učinkom osvojile jesensku titulu prvakinja, stručni je stožer igračicama podijelio program rada u stanci prvenstva kako bi za njegov nastavak, odnosno tekuće pripremno razdoblje imale određene temelje.



Učinak iz prvoga dijela sezone odličan je temelj da će se oba pobjednička pokala vratiti u grad na Dravi, što je cilj koji se u redovima Osječanki stalno ističe. Optimizam je povećan nakon što je predsjednik Bojan Bodražić angažirao pojačanje iz Fortune iz Živinice Nikolinu Vujadin, ponajbolju igračicu iz BiH Prve lige nogometašica. Polivalentna igračica koja igra, kako se kolokvijalno kaže, "box to box" te bi trebala kompenzirati proljetni izostanak Maje Joščak i Mateje Andrlić, koje su imale operativne zahvate na križnim ligamentima te im predstoji višemjesečna rehabilitacija. U preostalih 14 ovosezonskih borbi neće participirati ni Ena Pernar zbog "trudničkog", ali će se nakon proširenja obitelji rosteru priključiti Tamara Androš i prema potrebi pomoći. Tako struka u procesu ima 23 igračice od kojeg su velik broj iz vlastite škole, što dodatno podiže optimizam da će i u budućnosti ŽNK Osijek biti perjanica hrvatskog ženskog nogometa. Izvjesno je da će mladima proljetne utakmice biti za stjecanje prvih seniorskih iskustava i upijanja znanja od prekaljenih starosjediteljica koje itekako imaju što reći, a nije isključeno da u svlačionici uskoro osvane još koje novo lice s predznakom pojačanja.

- Sadašnji su naporni treninzi prijeka potreba kako bi igračice imale temelj za ono što predstoji i bit će znatno zahtjevnije od prvoga dijela sezone. Predstoji nam, naime, još četiri utakmice osnovnog dijela prvenstva te šest u doigravanju za prvaka kao i četiri pretpostavljene za Kup Hrvatske u kojem smo se plasirali u osminu finala i 25. veljače dočekujemo zagrebački Agram. Do tada, dakle, već moramo dosegnuti određenu razinu, a top biti 12. ožujka kada nastavljamo borbe za prvenstvene bodove domaćim susretom protiv aktualnih prvakinja države iz Splita koje smo jesenas u njihovu Parku mladeži pobijedili te bi uz ponavljanje takvog ishoda bili posve blizu vraćanja primata u Osijek. Praksa, pak, kaže da moramo biti pravi jer sve ispod toga, vjerojatno, neće biti dostatno. Vjere i potencijala za to, dakako, ne nedostaje, ali stoga treba mukotrpno raditi kako bi želje pretočili u stvarnost. Uoči tih službenih utakmica imat ćemo dvije jake međunarodne provjere od kojih je prva subotnja sa subotičkim Spartakom koji će biti gost na Akademiji "Krpan&Babić" da bi osam dana kasnije gostovali kod ljubljanske Olimpije. Oba ćemo susreta snimiti te potom detaljno analizirati što bi se moglo popraviti i unaprijediti - kaže trener osječkog ženskog nogometnog prvoligaša Goran Ljubojević.

Dražen Lekšan
Više reprezentativki
Ljubojević je zadovoljan radom u ŽNK-u Osijek, na okupu ima kvalitetnu ekipu i ne sumnja da će se na kraju sezone slaviti u svlačionici.

- U proteklih šest mjeseci puno je toga već unaprijeđeno, o čemu najbolje svjedoči teren gdje protivnicama ostavljamo malo prostora za građenje igre, a naša slobodna prema naprijed iskazala je kvalitetu sa 76 zabijenih pogodaka u deset utakmica. Imamo, dakle, više od mjesec dana da dotjeramo tjelesnu spremu i formu koju ćemo, zapravo, morati u nastavcima tražiti jer će u međuvremenu šest ponajboljih igračica biti u reprezentacijama te ćemo taj dio pripremnog razdoblja morati odraditi u okrnjenom sastavu. Raduje, međutim, podatak da je sada više igračica pozvano pod državni stijeg jer to zorno pokazuje da je ŽNK Osijek sam hrvatski vrh, kaže trener Ljubojević.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

Najčitanije iz rubrike