Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Tamše je učenik koji želi nadmudriti bivšeg učitelja
Objavljeno 2. veljače, 2023.
Rukometaši NEXE-a danas će od 18 sati u Našicama ugostiti Eurofarm Pelister u sklopu 2. kola A-skupine SEHA-Gazprom lige.

Iza hrvatske i sjevernomakedonske momčadi gostovanja su u Novom Sadu, u kojem su doživjele poraze. Vojvodina je očito ove sezone sastavila vrlo konkurentnu momčad, pa nakon što je nadigrala Našičane (31:25), u ponedjeljak je u Slanoj Bari bila bolja i od Eurofarm Pelistera (29:24). Ti prvi rezultati pokazali su kako će se u skupini odvijati velika borba za prvo mjesto.



A večeras u Našicama (18 sati) NEXE i Eurofarm Pelister vodit će borbu za prvu pobjedu u SEHA ligi ove sezone. Možemo reći kako se između našičke i bitoljske momčadi pomalo razvija zanimljivo rivalstvo. Prošle godine u osmini finala Europske lige NEXE je slavio u oba susreta. U Našicama je bilo 29:26, a u paklu bitoljske dvorane 21:22 za sastav Branka Tamšea, koji se tako plasirao u četvrtfinale. Eurofarm Pelister djelomično je uzvratio na Final Fouru SEHA lige početkom rujna u Zadru. U susretu za treće mjesto slavio je sjevernomakedonski predstavnik 27:23. "Sagu" nastavljaju večeras, a nije isključeno da se ponovno susretnu i ove sezone u osmini finala Europske lige. NEXE je trenutno vodeći u skupini C, a Eurofarm Pelister četvrti u skupini D. Ostane li tako, ponovno ćemo gledati njihov sudar i u Europskoj ligi. Zato će i ovi susreti u SEHA ligi poslužiti momčadima i njihovim trenerima za pripremu za nastavak u Europskoj ligi. Zanimljivo, obje se momčadi u utorak (7. veljače) sastaju s predstavnicima Danske. NEXE dočekuje Skjern, a Eurofarm Pelister će na gostovanje u Aarhus.



- Jako dobro se znamo. Gledao sam i njihovu utakmicu u Novom Sadu i tu nema nikakve tajne. Za nas je važno da odigramo puno bolje negoli u Novom Sadu. Moramo biti bolji u obrani, raditi više faulova, nadam se da ćemo razigrati neke igrače koji nisu tada bili na nivou. Ova utakmica nam može jako dobro poslužiti za neke stvari koje moramo popraviti prije nastavka Europe - pričao je Branko Tamše, trener NEXE-a, koji ima zanimljivu prošlost s trenerom Eurofarm Pelistera Larsom Waltherom.



Iskusni je danski trener na klupi Bitoljana naslijedio našeg Željka Babića. Eurofarm Pelister mu je već 14. klub koji vodi u trenerskoj karijeri, a, zanimljivo, u sezoni 2005./2006. vodio je i Gorenje Velenje, u čijim je redovima tada igrao Branko Tamše.



- Jako se dobro znamo, poznat mi je njegov način rada i što traži od ekipe. Kako su kompaktna i čvrsta ekipa, imaju dobre vratare dobro trče u tranziciju, imaju glavu i rep. Imaju dosta kvalitetnih stranaca i igraju jako dobar rukomet, tako da mislim da će svi gledatelji koji dođu u dvoranu uživati u dobrom rukometu. A nama dati taj dodatni impuls, dodatni atom snage, koji nam je jako važan za uspjeh - pričao je trener NEXE-a, čija momčad još uvijek neće biti kompletna. Prigoda je to za mlade igrače i one koji manje igraju da iskoriste minutažu. Jer SEHA liga treba poslužiti da se isprobaju neke varijante i vidi na koga se može ozbiljnije računati u utakmicama u Europskoj ligi. K. Lacković
Rukometaši NEXE-a večeras (18 sati) dočekuju Eurofarm Pelister u sklopu SEHA-Gazprom lige

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike