Sport
ČELNI ČOVJEK FIFA-E ZADOVOLJAN

Infantino: Ovo je natjecanje najbolje do sada
Objavljeno 7. prosinca, 2022.
Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino izjavio je kako je natjecanje po skupinama na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Kataru, “najbolje do sada” zbog brojnih iznenađenja, kao i geografske rasprostranjenosti reprezentacija koje su se plasirale u osminu finala.

- Rezultati iz prvog kruga natjecanja pokazuju kako nogomet postaje još globalniji sport, o čemu svjedoče porazi svjetskih prvaka Argentine, Španjolske, Njemačke, Brazila i Francuske od reprezentacija iz Afrike, Azije i Sjeverne Amerike - kazao je Infantino, koji se žestoko protivi prozivanjima Katara i uvjerava cijeli svijet kako je Svjetsko prvenstvo na Arapskom poluotoku savršeno.

Čelnik FIFA-e osobno je nazočio svim utakmicama osmine finala, kao i velikom broju susreta u natjecanju po skupinama, s obzirom na malenu udaljenost između stadiona.

- Ovo prvenstvo igra se na prekrasnim stadionima u fantastičnoj atmosferi, a utakmice su donijele odlične golove, nevjerojatno uzbuđenje i iznenađenja. Više ne možemo govoriti o malim i velikim momčadima. Razina igre je vrlo, vrlo ujednačena. O tome svjedoči i kako su prvi put svi kontinenti imali svoje predstavnike u osmini finala - zadovoljan je Infantino.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike