Sport
“CRVENI VRAGOVI” SU RANJENI I OPASNI

Hazard: Sad imamo još više motiva za pobjedu
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Nije bilo svađe, tučnjave i razbijanja. Imali smo krizni sastanak, otvoreni razgovor u kojemu smo sve riješili, poručuju Belgijci

Belgija u dosadašnje dvije utakmice u Kataru nije pokazala puno, ali je još "živa" za plasman u osminu finala. Belgijci su na startu uz sudački poguranac i golemu dozu sreće pobijedili Kanadu, potom su izgubili od Maroka, a ključnu utakmicu za prolazak igraju u četvrtak protiv Hrvatske.



Iz redova momčadi koja je na SP došla kao favorit iz sjene stižu priče o rasulu u svlačionici, svađama i umalo tučnjavi. Čini se kako je atmosfera kod "crvenih đavola" nekako đavolska, to su pokušali opovrgnuti Eden Hazard i Thibaut Coutrois, koji su u utorak nenadano izišli pred novinare i objasnili kako je reprezentacija održala krizni sastanak i navodno sve riješila pričom, opovrgavaju nered u momčadi i najavljuju pobjedu nad Hrvatskom.

Krizni sastanak


- Ništa se veliko nije dogodilo nakon poraza od Maroka. Imali smo jedan dobar razgovor na kojemu smo si svašta rekli. Sad želimo pobijediti Hrvatsku. Imamo vremena za pripremu, rekli smo si da moramo igrati bolje. Od nas su velika očekivanja, a mi nismo pokazali dobru igru. Potrudit ćemo se da ju pokažemo. Zajedno smo sjeli, svi igrači i osoblje reprezentacije. Svi smo rekli ono što smo si morali reći. Iako ovo nije po najavi, da dođemo nas dvojica, ali odlučili smo da bi bilo bolje da iskusniji igrači dođu na ovu konferenciju za medije - kazao je Eden Hazard, igrač koji je prije četiri godine u Rusiji vodio ovu generaciju Belgije do bronce, a potom se jednostavno ugasio. Odlaskom u Real Madrid njegova karijera krenula je silaznom putanjom, zbog ozljeda i neigranja daleko je od onoga pravog Hazarda, a to se u igri Belgije itekako osjeti. Navodno je upravo on podigao glas u svlačionici nakon poraza od Maroka, a suigrači su ga dočekali "na nož".

- Nemamo problema u momčadi. Te su priče izmišljene kako bi se stvorila loša atmosfera. Sad smo još više motivirani da pobijedimo Hrvatsku u četvrtak. Bio sam ljutit kad smo izgubili od Maroka, ali za 20 minuta bilo je kao da se ništa nije dogodilo.

Izišla je priča kako je umalo došlo do tučnjave između Edena Hazarda i Vertonghena.

- Ne, nisam se svađao s Janom Vertonghenom u svlačionici nakon Maroka. Samo je izbornik govorio. Ne bih se nikad sukobio s njim jer je puno viši od mene - kazao je Hazard uz smijeh pa dodao: - Dobro se slažemo. Rekao sam da su naši obrambeni igrači prespori, ali to je bila šala, ja sam jednostavno takav, volim se šaliti, kao i moji suigrači.

Previše laži


Na to se nadovezao Thibaut Courtois:

- Ima previše laži, pričale su se priče koje nisu istinite, da sam razbijao po svlačionici. Bili smo razočarani, ali nismo vikali. Od toga nema koristi. Sve smo razjasnili u privatnom razgovoru.

Belgijci opovrgavaju negativnu atmosferu, ali priznaju: "Nije nam lako."

- Naravno da se nismo smijali nakon Maroka. Nije zabavno gubiti. Nadamo se da ćemo se nakon Hrvatske ponovno smijati. Ovo mi je jedna od najtežih godina u reprezentaciji. Svi očekuju puno od nas, sad kad nam je teško, moramo pokazati da smo velika momčad - dodao je Hazard.

"Đavoli" su navodno riješili sve među sobom, sjeli su i otvoreno razgovarali, ovi teški dani samo im daju dodatni motiv. I stoga u četvrtak mogu biti itekako opasni. Hrvatska je u boljoj poziciji, ali se nimalo ne smije opustiti.

- Izbornik ima plan za Hrvatsku. Siguran sam da možemo pobijediti u toj posljednjoj utakmici u skupini ako se svi budemo držali plana. Iako je Hrvatska jako dobra reprezentacija, vjerujem u naš prolazak dalje - poručio je Courtois.

Ivana Liović
Eden Hazard

kapetan Belgije

Nedostaje nam samopouzdanja u zadnjem pasu i zadnjem driblingu. Moramo to vratiti. Moramo na terenu pokazati da znamo igrati i ne pričati puno. Izgubili smo kontrolu protiv Maroka. Nismo slušali izbornika i prerano smo pognuli glavu. Igrali smo sa strahom od poraza. Moramo to promijeniti. I promijenit ćemo protiv Hrvatske

Najčitanije iz rubrike