Sport
PRVA HRL “SJEVER”

Vinkovčani se odvojili na vrhu
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Pravi derbi Prve HRL "Sjever" odigrali su ovoga vikenda rukometaši Spačve-Vinkovci i Slatine. Na Bosutu su se suočile dvije prvoplasirane momčadi koje su do ovoga, 11. kola bile bodovno izjednačene na tablici. Nakon 11. kola na vrhu ljestvice ostala je sama Spačva, koja je svladala Slatinu sa 24:22. Rezultat pokazuje da je to bila prilično neizvjesna utakmica. Ona je, istina, riješena nekih pet minuta prije kraja, kada su Vinkovčani otišli na nedostižnih pet pogodaka prednosti (24:19), pa su gosti iz Slatine serijom od 3-0 uspjeli ublažiti poraz. No sve do sredine prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen. Domaći su imali samo minimalnu prednost, koju su ipak povećali u sljedećih desetak minuta i tako riješili pitanje pobjednika i trenutnog vodstva na tablici. Vinkovčani su do pobjede prilično raspodijelili broj pogodaka, pa su najefikasniji bili Tin Kuže i Filip Mažuran sa po pet pogodaka, tako da je titula najboljeg strijelca susreta pripala Marinu Greganiću. Ljevokrilni igrač postigao je sedam pogodaka.

Slatina je zadržala drugo mjesto na tablici, ali s istim brojem bodova kao Maksimir Pastela, koja je prilično očekivano uvjerljivo svladala posljednju Viro Viroviticu u gostima (25:36).

Visoko mjesto u “top 5” sačuvali su Požega i Đakovo, s tom razlikom što su se sada Đakovčani izjednačili bodovno na tablici s Požegom, koja je unatoč porazu u Sisku (27:22) zadržala četvrto mjesto. Najefikasniji kod Požege bio je Vilim Gotal sa šest pogodaka. Zato su Đakovčani donijeli puni plijen iz Dugog Sela. Bilo je 29:34 za goste, najefikasniji kod Đakovčana bio je Mario Goluža s čak 12 pogodaka. Druga momčad NEXE-a vratila se poražena iz Vidoveca. Istoimena ih je momčad svladala sa 34:30. Najefikasniji kod “gromova” bio je Karlo Jurić s osam pogodaka. Jurić je, inače, desni vanjski koji je nedavno pristigao u NEXE iz Dubrave, a u drugoj momčadi želi se ove sezone nametnuti treneru prve momčadi “gromova” Branku Tamšeu. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike