Sport
ZANIMLJIV NEDJELJNI PROGRAM NA SP-U

Nijemci se moraju vaditi na goropadnoj “furiji”, Belgija traži drugi krug
Objavljeno 26. studenog, 2022.
Nedjeljni će program Svjetskog prvenstva u Kataru biti iznimno zanimljiv. Nama je, naravno, najvažnija utakmica Vatrenih protiv Kanade, no nakon nje važan nam je i ogled Belgije i Maroka.

Belgijci "ni krivi ni dužni" ovaj susret dočekuju kao vodeća momčad skupine F s tri boda, nakon što ih je Kanada "školovala" većim dijelom utakmice. No trećeplasirani s prošlog SP-a, u Rusiji, nekako su preživjeli te pronašli put do pobjede i u odličnoj situaciji dočekuje ogled s predstavnikom Afrike. Belgijci su svjesni da ih pobjeda vodi u drugi krug, ali i da će izvedbom sličnom onoj protiv Kanade teško to i drugi put ostvariti. Loša igra bila je razlog frustracije najboljeg belgijskog igrača Kevina de Bruynea, koji se i svađao sa suigračima tijekom tog susreta, a nezadovoljstvo je podijelio i s izbornikom Robertom Martinezom. Veznjak "crvenih vragova" svjestan je da njegova reprezentacija ne može igrom tako dominirati kao što može s klubom, ali je uvjeren da on i suigrači mogu pokazati puno više.

- Ne možemo igrati kao Manchester City, u reprezentaciji se morate priviknuti na suigrače koje imate. To me ponekad frustrira, ali i time pokazujem da me ne zanima ništa manje od savršenstva. Već neko vrijeme ne igramo na najvišoj razini, a mislim da ova momčad ima potencijal pokazati da to može. Sada je pravo vrijeme.

Maroko je ohrabren bodom protiv Hrvatske, očekuje pozitivan ishod i protiv Belgijaca, no velik problem izborniku Walidu Regraguiju stvaraju ozljede važnih igrača, Achrafa Hakimija i Noussaira Mazraouija, koji su upitni za nastup.

Nakon senzacije protiv Njemačke Japan u nedjeljnoj matineji igra s teško stradalom Kostarikom te ima priliku već sada osigurati osminu finala. Bez drugog kruga, i to drugi SP uzastopno, vrlo bi lako mogla ostati Njemačka, čije su igrače tamošnji mediji "poderali" nakon šokantnog posrtaja na startu. Prilika za vađenje nije mogla biti teža, razigrana i raspucana Španjolska, koja se poigrala s Kostarikom na startu, a sada može iz Katara ispratiti "elf". Nijemci moraju tražiti pobjedu, a pitanje je jesu li uopće uspjeli pronaći razloge takvog pada protiv Japana. Protiv "furije" teško mogu očekivati da će im se otvoriti serija prilika i neće imati luksuz serije promašaja. O obrambenim propustima suvišno je i raspravljati jer Španjolci su pokazali da nemilosrdno znaju kažnjavati i najmanji propust. Izdanjima ove godine Nijemci nisu baš uvjerili da su sposobni zaigrati u skladu sa svojim renomeom, no napadač Kai Havertz uvjeren je da će on i suigrači u nedjelju navečer odgovoriti na najbolji način.

- Svi znaju što trebaju učiniti. Jako dobro smo analizirali utakmicu protiv Japana, bili smo otvoreni i pošteni oko svojih pogrešaka i želimo biti bolji protiv Španjolske. Svi su vidjeli da nismo riskirali, analizirali smo i pogreške kod primljenih pogodaka. Ne smije nam se dogoditi da tako olako ispustimo vodstvo, moramo ga znati sačuvati - poručio je Havertz.
Goran Roguljić
NEDJELJA U KATARU
SKUPINA E: Japan - Kostarika (11), Španjolska - Njemačka (20 sati)

SKUPINA F: Belgija - Maroko (14 sati), Hrvatska - Kanada (17)

Možda ste propustili...

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike