Sport
SUPERSPORT PRVA HMNL

Oslabljeni Osječani korak do
iznenađenja u Makarskoj,
koban je bio “leteći vratar”
Objavljeno 2. listopada, 2022.

Osječke malonogometaše nešto više od jedne minute dijelilo je do iznenađenja na startu nove sezone u Supersport Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Gostovali su u Makarskoj kod aktualnog državnog prvaka, trener Saša Voldin na put nije mogao povesti neke od svojih važnih aduta, među kojima je bio i Dražen Ćavar, ali njegova momčad držala je Novo Vrijeme na konopcima do 39. minute, ali ga je propustila nokautirati.



Malo tko je očekivao kako će Osijek biti tako kompetitivan s momčadi koja brani naslov prvaka. No, već kroz kvalifikacije za povratak u prvoligaško društvo Osječani su nas naučili kako ih nikada ne treba otpisati. Uoči puta na Jadran trener Saša Voldin imao je samo jedan cilj - što skuplje prodati kožu. Nema dvojbe kako je on u potpunosti ostvaren, pa i prebačen, jer Osječani doista mogu žaliti što se iz Makarske nisu vratili s nekakvim plijenom. Kobna je za njih opet bila igra protiv "letećeg vratara" kojoj je Novo Vrijeme pribjeglo u posljednje dvije i pol minute susreta kod rezultata 3:3. Urodilo je to plodom, jer je Jefferson u 39. minuti zabio pogodak koji je Makaranima donio pobjedu. Treba reći kako je Osijek dvaput vodio. Damjanović je pogađao za 1:0 i 2:1, domaćin izjednačavao, a prvu prednost donio mu je Vuković, u 29. minuti. No, Osječani ni tada nisu pokleknuli, nego su četiri minute kasnije preko Lime došli do još jednog izjednačenja na utakmici, ali koliko god hrabri bili više od toga nisu mogli postići. Inače, susret je bio bogat uzbuđenjima pred oba vratara koji su, unatoč činjenici da je postignuto sedam pogodaka, svoj posao odradili na visokoj razini. Bilo je mnogo situacija u kojima su Filip Bašković s jedne te Dino Živković s druge strane svojim intervencijama držali utakmicu u neizvjesnosti. Na koncu se prelomila na stranu Makarana, ali ohrabrenje će u njoj pronaći i Osijek, jer se odlično nosio s apsolutnim favoritom s tim da je bio prilično oslabljen.

Osijek svoj prvi domaći susret igra za dva tjedna, kada će u Zrinjevac stići Vrgorac. D. Keler
REZULTATI 1. KOLA
Torcida (Split) - Universitas (Split) 1:1, Futsal Dinamo (Zagreb) - Square (Dubrovnik) 2:2, Olmissum (Omiš) - Stanoinvest Futsal Pula 3:1, Novo Vrijeme (Makarska) - Osijek 4:3, Crnica (Šibenik) - Vrgorac 4:1

NOVO VRIJEME       4 (1)

OSIJEK       3 (1)

MAKARSKA - Gradska dvorana. Gledatelja: 400. Suci: Miloslav Šimac i Mario Budimir (oba Split). Strijelci: 0:1 Damjanović (15), 1:1 Jelavić (19), 1:2 Damjanović (27), 2:2 Sesar (28), 3:2 Vuković (29), 3:3 Lima (33), 4:3 Jefferson (39). Žuti karton: Šalaj (Osijek)

NOVO VRIJEME: Bašković, Vuković, Rafael, Jelavić, Sesar, Suton, Lasić, Jefferson, Musinov, R.Gašpar, B.Gašpar, Horvath, Barbarić, Herceg.

OSIJEK: Živković, Bogati, Pandurević, Lima, Šalaj, Blagojević, Damjanović, Sinicin, Kotris, Franković, trener: Saša Voldin

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike