Sport
MILE ŠKORIĆ, KAPETAN NK OSIJEK

Uporan sam i tvrdoglav, neće mene ovi problemi zaustaviti
Objavljeno 29. rujna, 2022.
Nije dobro, teško da ću igrati protiv Lokomotive, sad su me uhvatila leđa

Prvenstvenu stanku zbog reprezentativnih obveza nogometaši Osijeka dočekali su u dobrom ozračju, dvije uzastopne gostujuće pobjede vratile su ih u vrh, a kraj rujna trebao je donijeti i nove dobre vijesti, u obliku oporavka ozlijeđenih igrača. Među njima i kapetana Mileta Škorića, koji je izvan terena bio mjesec dana, još od kraja kolovoza i utakmice s Hajdukom.



Škorić je odigrao poluvrijeme protiv Širokog Brijega na Memorijalu Blage Zadre i svi su se nadali kako je to dobar znak da bi kapetan mogao predvoditi suigrače u subotu protiv Lokomotive. No čini se da će se njegov povratak na teren ipak odužiti.

- Nije dobro, bilo je nekih četiri-pet dana, a sad me opet uhvatilo. Leđa su u pitanju, odnosno nešto kao išijas, koji mi se spušta u ložu. Bio sam se nekako oporavio, primao injekcije, pa mi je bilo bolje, te samo mogao odrađivati treninge, ali čim smo prestali, odmah mi se vratilo. Treninge mogu odrađivati, ali jako niskim intenzitetom. Tako da je teško očekivati da ću zaigrati u subotu protiv Lokomotive, jako teško.

Operacija zadnja opcija


Kakve su prognoze, hoće li se i dalje konzervativno liječiti ili se možda razmišlja i o operaciji?

- Ha, ne znam, doktor kaže može biti tri mjeseca, može biti mjesec, kad popusti valjda taj živac. Zasad smo i dalje na konzervativnom liječenju. Operacija - u najgorem slučaju, ali to mi trenutno nije na pameti, to je nužno zlo. Valjda će riješiti ovako, pojačali smo sad ponovno terapiju injekcijama pa ćemo vidjeti. Pri opterećenjima najviše mi smeta noga, a ovako kod kuće samo kad ustajem i sjedam.

Problemi su to koji pogađaju ljude koji su pred mirovinom, istina, i uglavnom u "zlatnoj dobi". Razmišlja li možda o takvom scenariju?

- Ha-ha, ma ne, uporan sam i tvrdoglav, neće me to samo tako sputati.

S obzirom na nastavak zdravstvenih nedaća, za očekivati je da će suigrače protiv "lokosa" ponovno bodriti iz lože. Protiv Zagrepčana je i počela prvenstvena kriza, pa bi bilo idealno protiv njih započeti i niz "uzvraćanja udaraca". Kakav bi trebao biti recept za subotnju pobjedu?

- Izdanje s Rujevice sigurno je recept za sve. Ako se tako bude igralo, puni samopozudanja, odlučni, kao gazde da terenu, to će biti odlično. Tako se i treba postaviti na terenu. Nekad se nešto pita i protivnika, pa ćemo vidjeti. Lokomotiva je nezgodna, neopterećena, puna dobrih mladih igrača i neće biti jednostavno. Ali, ponavljam, ako se postavimo ovako, pobjeda ne bi trebala doći i pitanje.

S njom bi se nastavio uspon prema vrhu i makar borba za drugo mjesto, ako je prvo ove sezone nedostižno.

- Tako je, ali dok god ima šanse, ne treba odustajati. Tko zna, dugo je prvenstvo, svašta se može dogoditi. Nismo bajno startali, ali smo se sada vratili. Treba ići utakmicu po utakmicu pa vidjeti kamo će nas odvesti. Ali moramo samo nastaviti pobjeđivati.

Do kraja prvog dijela sezone bijelo-plavi bi trebali odraditi i dva susreta u Kupu, u kojem ponovno imaju velike ambicije. HNS još nije donio odluku o domaćinu finala, no s obzirom na to da će Pampas biti izgrađen, nije nerealno očekivati da se za Rabuzinovo sunce bori upravo na novom stadionu NK Osijek. Kakav bi to sjajan kraj sezone bio kada bi bijelo-plavi u svom novom domu uspjeli podići trofej.

- To bi bilo stvarno vrhunski, osvojiti trofej nakon toliko vremena i još na našem novom stadionu. Mislim da bi svi uživali. Ali treba nas i malo ždrijeb pomaziti. Nadam se da će nam se konačno nešto i vratiti. Bili smo jako blizu one sezone kada smo vodili 2:0 na Rujevici za ulazak u finale. Tako da je jasno da nam treba i malo sreće. Ali i tu moramo gledati i ići samo utakmicu po utakmicu.

Škorić i suigrači prate tijek radova na Pampasu, danas bi i sami trebali uživo pogledati koliko je stadion blizu dovršetka. Jasno je kako svi jedva čekaju zaigrati na njemu, iako Mile priznaje kako će njemu osjećaji biti pomiješani.

Kriza je prošlost


- Nadamo se svi da će stadion biti što prije gotov, stvarno lijepo izgleda. Ali moram priznati da volim i Gradski vrt, tu sam proveo jako velik dio svoje karijere i bit će malo neobično. No dobro, dobit ćemo vrhunsku infrastrukturu, koja će, vjerujem, biti poticaj svima za još bolje rezultate.

Rezultati bude i navijače, tako je uvijek, pa je razumljivo da su nakon kriznog razdobolja i nezadovoljstva početkom sezone i navijači bijelo-plavih sada optimističniji, pogotovo ako budu češće mogli gledati izdanja poput onog s Rujevice.

- Bilo je, naravno, razočaravajuće što smo tako ušli u sezonu, ispali i iz Europe. Za sve nas, pa tako i za navijače. Bile su kritike tada opravdane, iako mislim da je ova momčad zaslužila potporu jer smo prošle sezone napravili velike rezultate. Događa se da se uđe u krizu. Navijači su isto reagirali srcem, i nama je bilo teško i svjesni smo svega. Ali, evo, pokazali smo da nam je mjesto u vrhu, da smo dobra momčad i da je to bila samo kriza koja je, vjerujem, sada iza nas - zaključio je kapetan osječkog prvoligaša.

Goran Roguljić
Zbog Katara vjerojatno ostao bez Katara
Škorić je donedavno bio dio reprezentacije, no ozljeda na ožujskom okupljanju udaljila ga je iz kruga kandidata. U međuvremenu su i neki konkurenti dobili i iskoristili priliku, pa je vjerojatno zbog tog prijateljskog turnira u Kataru ostao bez svjetskog prvenstva na istom mjestu. Kako on ramišlja o tome?

- Ne znam, iskreno, zbog ove ozljede malo sam i maknuo fokus s toga. Naravno da mi je prvenstveno drago što je repezentacija ovako odigrala i plasirala se na Final Four. Normalno da želim biti reprezentativac i da ću pokušati svojim igrama i dalje se nametati izborniku, i biti bar tu na širem popisu. Pogledajte sad ta imena, reprezentacija je stvarno jaka, sve igrači svjetske klase. Ćaleta-Car i Pongračić su na pretpozivima, dolaze mladi Erlić, Šutalo, Gvardiol, tu su Vida, Lovren. Velika je sad konkurencija među stoperima, možda i najveća, tako da nije jednostavno, ali nikad se ne zna što donosi budućnost. Ja ću se prvo kroz klub boriti pa onda dobrim igrama pokušati izboriti i reprezentaciju. Ali i da ne zaigram više, odigrao sam sedam utakmica u nacionalnom dresu, bio na Euru... Svojim sam igrama to zaslužio, ne bih drukčije ni bio pozivan.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike