Sport
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO 2023.

Hrvatska u Vejleu brani gol prednosti
Objavljeno 27. rujna, 2022.
Hrvatska nogometna U21 reprezentacij danas (utorak, 18 sati) u Vejleu s Danskom igra uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za odlazak na Euro, koji će se sljedeće godine održati u Rumunjskoj i Gruziji. Mladi su Vatreni na sjever Europe otputovali s pogotkom prednosti, jer su u prvom susretu u Puli slavili sa 2:1, no jasno je kako si ne smiju dopustiti misao da će do trećeg uzastopnog prolaska na kontinentalnu smotru, petog ukupno, stići isključivo ofenzivnim pristupom.

Pokazalo se već tijekom ovih kvalifikacija da se naši mladi reprezentativci ne snalaze najbolje braneći svoju mrežu. Najočitiji primjer toga bio je nes(p)retan poraz u Norveškoj (2:3), kada su u sudačku nadoknadu ušli s vodstvom, a na kraju dopustili Norvežanima da pobjedom preuzmu prvo mjesto, koje su na kraju i sačuvali. To je bila samo jedna od prilika koje su mladi Vatreni propustili iskoristiti tijekom kvalifikacija te već tada osigurati Euro. Nadamo se kako ovu posljednju neće propustiti i da će nakon ogleda u Vejleu imati razloga za slavlje.

- U Puli je bila dosta tvrda i napeta utakmica i sa sigurnošću mogu reći da su ovo dvije najbolje reprezentacije koje su se mogle susresti u doigravanju. Mislim da će biti jako teško u Danskoj, ali pokazali smo da možemo igrati protiv njih i čvrsto vjerujem da ćemo se na kraju plasirati na Euro, što i zaslužujemo - rekao je naš vratar Dominik Kotarski, koji, kao i izbornik Igor Bišćan, smatra kako su Danci kvalitetniji od Norvežana s kojima smo igrali u skupini.

- Mislim da je Danska definitivno bolja momčad od Norveške, iako i Norvežani imaju svoje kvalitete. Dosta smo se mučili i zbog naših pogrešaka izgubili tu utakmicu. Ali možemo igrati protiv Danaca, imamo dobar rezultat iz prve utakmice, tako da se idemo tamo "potući" i osigurati to europsko prvenstvo. U prvom smo susretu jako dobro krenuli, dobro stajali u bloku i kretali se te čekali svoju šansu iz brzih kontranapada. Ostavljuju jako puno prostora, pogotovo u sredini, a krila su im dosta visoko i u obrani i u fazi napada, uopće se ne vraćaju, i tu možemo tražiti našu šansu. Ne trebamo srljati, imamo dobar rezultat, što ne znači da se idemo samo braniti. U ovakvim utakmicama nije bitna ljepota, nego samo plasman - zaključio je Kotarski.

Pomalo neočekivano u pulskom je susretu od prve minute krenuo Michele Šego, koji je Bišćanovo povjerenje potpuno opravdao. Odradio je velik posao u obrani, a i asistirao je Dionu Dreni Belji za naš drugi pogodak te tako i "statistički" uspješno okrunio svoj debi u mladoj reprezentaciji.

- Bilo je malo treme na početku zbog debija, ali kako je utakmica išla kraju, tako sam se sve više opuštao. Na kraju je sve dobro prošlo. Danci su jako čvrsta momčad, bila je baš jako teška utakmica, ali dobro smo se pripremili. I u uzvratu očekujemo težak susret. Oni će morati loviti rezultat i nadam se da će ostaviti prostora kao i kod ova dva gola, tako da se nadam da ćemo iskoristiti šanse koje nam se otvore i da ćemo zabiti još više golova - rekao je Šego uoči današnjeg uzvrata. G. Roguljić
Nitko nije ostao bez izgleda u doigravanju
Danas se igraju i preostale tri utakmice dodatnih kvalifikacija, a zajedničko obilježje svima je da nitko nije potpuno ostao bez izgleda za prolazak. U najboljoj poziciji je Češka, koja dočekuje Island s prednošću 2:1, Ukrajina dočekuje Slovačku sa zaostatkom 2:3, a Izrael i Republika Irska su izjednačeni nakon 1:1 u prvom susretu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike