Sport
ODRŽAN 7. BARANJSKI FERIVI POLUMARATON

Ante Živković i Silvia Šimunović slavili u polumaratonu
Objavljeno 17. rujna, 2022.
Ante Živković (AK Dubrovnik) i Silvia Šimunović (AK Sljeme) pobjednici su polumaratonskih utrka na sedmom izdanju Baranjskog Ferivi polumaratona koji se i ove godine održao u lijepom krajoliku Parka prirode Kopački rit. Za oboje je to drugo slavlje na ovoj utrci, koju nisu kao prijašnjih godina pratili i lijepi vremenski uvjeti. Kiša i svježije vrijeme reducirali su broj utrka te onemogućili popravljanje rekorda što se broja sudionika tiče, ali najboljih ostvarenja i uzbuđenja ipak nije nedostajalo.

Živković je i drugu godinu uzastopno postavljao novi rekord, svoje lanjsko vrijeme popravio je za više od minute te je ciljem prošao za 1:13:58 sati. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Maletiću (AK Fit) s 1:14:48, treće Zrinoslavu Kekezu (AK Marsonia) s 1:14:54, a vrijedi istaknuti da su i njih dvojica trčala brže od prijašnjeg rekorda. Osim s najbržim vremenom, Živković se u knjige rekorda upisao i kao prvi polumaratonac koji je pobijedio dva puta.

Drugo slavlje na utrci ostvarila je i Šimunović koja je s 1:21:49 daleko iza sebe ostavila braniteljicu naslova Tunde Szabo (1:25:33). Mađarica je rekorderka utrke sa četiri pobjede, u njenom vlasništvu ostalo je najbrže vrijeme, a Šimunović joj se sada priključila kao druga atletičarka koja je ostvarila barem dvije pobjede. Treće mjesto osvojila je Helena Gleđa (AK Dubrovnik) s vremenom 1:32:38.

U štafetama (3x5 km) u ženskoj i apsolutnoj konkurenciji slavila je štafeta AK Sla Ante Perić Đakovo u sastavu Mirna Jakšić, Ela Đelatović i Sara Zrinušić (1:01:28), dok je u mixu najbrža bila štafeta AK Knin koju su činili Dora Mlinarić, Jasmin Nekić i Ivan Pindrić (1:01:36). G. Roguljić
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike