Sport
HRVATSKA TRAŽI ZAVRŠNI TURNIR PROTIV ARGENTINE

Imamo meč-loptu u Italiji, trebali bismo je danas iskoristiti
Objavljeno 17. rujna, 2022.

Hrvatski tenisači ostali su u igri za prolazak na završni turnir u Malagi. U skupini koja se igra u Bologni krenuli su porazom od domaćina Italije (3:0), a su onda svladali Švedsku (2:1) i ostali u utrci za drugo mjesto u grupi koje također vodi u Španjolsku.



Meč odluke naši tenisači igraju danas (subota) protiv Argentine, svi su svjesni uloga, pa s dosta opreza najavljuju ogled s "gaučosima". Suparnik je dobar i kvalitetan, ali Hrvatska ima jake adute u Borni Ćoriću te ponajboljem paru svijeta Nikoli Mektiću i Mati Paviću.

- Oni su jako su dobri. Diego Schwartzmann je bio u Top ten, a sada je među 20 najboljih tenisača svijeta. Sebastian Baez jedan je mladi tenisač koji je osvojio ATP u Estorilu. I imaju jako dobar par koji je dobro uigran sa Zeballosom - procijenio je sljedećeg suparnika izbornik hrvatske Davis Cup vrste Vedran Martić. Izbornik je svjestan da će se Ćorić i društvo morati itekako dobro pomučiti kako bi izvadili vizu za Malagu.

- Ponavljam, Argentina je dobra reprezentacija i očekujem težak meč, ali nadam se pobjedi i prolasku skupine - kazao je Martić, dodajući da naše današnje suparnike prati bučna skupina navijača, kao i naše, pa zbog toga očekuje i dobru atmosferu za vrijeme meča u dvorani u Bologni.

Hrvatski tenisači nakon dolaska u Italiju žalili su se na podlogu, nije im najbolje sjela, ali izbornik kaže da to više nije problem.

- Nema više problema, sad smo već odigrali dva meča, prilagodili smo se podlozi. Igra se na čemu se igra, lopte su malo spore, ali ne razmišljamo o tome. Naš fokus je na suboti i Argentincima.

Pobjedom nad Šveđaniima Hrvatska je stekla dobre šanse za plasman na završnicu, danas ima meč-loptu i trebala bi je iskoristiti.

Podsjetimo, lani je naša teniska vrsta igrala finale Davis Cupa, a iako u Bologni igramo bez prvog reketa Marina Čilića, iz našeg tabora poručuju - nadamo se kako ćemo i ove godine biti na završnici koja će se igrati krajem studenoga u Malagi. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike