Sport
DJEVOJKE DALEKO OD FINALA

Nije katastrofa, ali moglo je puno bolje
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
Hrvatska ženska seniorska gimnastička reprezentacija završila je nastup na Europskom prvenstvu u Münchenu, nakon ne baš blistavih nastupa u kvalifikacijama. Najbolji plasman imala je naša najiskusnija reprezentativka Tijana Korent, koja je zauzela 16. mjesto na preskoku, a dvostruka olimpijka Ana Đerek ostvarila je dva 20. mjesta, na gredi među 119 gimnastičarki i na tlu u konkurenciji njih 115.

Hrvatska se borila i u ekipnom dijelu natjecanja, a završila je kao 25. reprezentacija s ukupno 137.79 bodova. Najbolje kvalifikacije odradila je Italija (165.162).

- Nažalost, uvijek ima nekih pogrešaka i ne možeš nikada biti sto posto zadovoljan onime što napraviš, ali došli smo ovamo kao ekipa, kao ekipa smo uspješno i odradile ovo. Cure su stekle novo iskustvo i mogu reći da sam ponosna na njih što se nisu raspale, bez obzira na to što su imale i padove. Stisnule su zube i odradile svoje vježbe do kraja. To samo pokazuje da u budućnosti može biti još bolje - rekla je Korent, koja je za svoje skokove ocijenjena s ukupno 12.816 bodova (12.733 i 12.900).

Dva 20. mjesta imala je Ana Đerek. Na gredi s ocjenom 12.666, i to zbog jedne pogreške, koja joj je uzela mogući finale, te 12.766 na tlu.

- Ponovno sam odradila i parter i gredu bez pada. Ne mogu reći da sam nezadovoljna, ali ni da sam potpuno zadovoljna. Greškica je bilo, možda je moglo malo bolje, ali sve u svemu, uz sve probleme koje sam imala u pripremama za ovo natjecanje, mislim da ne mogu biti nezadovoljna. A timski rezultat... Mislim da su se naše mlade cure dobro držale, iako je i tu bilo greškica, ali ni u jednom trenutku nije nastao raspad sistema, nego smo se sve skupa držale zajedno. Ovaj put je nekako najbolja bila ta timska atmosfera i definitivno ima mjesta za napredak u timskom rezultatu. Osim što su mlađe cure dobile iskustvo, iz ovoga svega naučit ćemo dosta toga i napredovati kao tim - dodala je Đerek. I. Li.
TALIJANKI ZLATO
U Münchenu su podijeljene i prve medalje. Višebojska prvakinja Europe je Talijanka Asia D’Amato (54.732), srebrna je Britanka Alice Kinsella (54.132), a brončana još jedna Talijanka Martina Maggio (53.965). Hrvatska je imala tri višebojke u ovom natjecanju - Petra Furač bila je 64. (44.231) među 85 djevojaka koje su radile kompletan višeboj, Nika Kukuljan Frleta, koja je debitantica na seniorskom EP-u, zauzela je 67. mjesto (43.831), a Sara Šulekić 69. (43.466).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike