Sport
ATLETSKA NADMETANJA KREĆU NA VELIKU GOSPU

Sandra se vratila u velikom stilu, sad ide po nestvarno šesto europsko zlato u nizu
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.

Nakon četiri godine napokon će se održati Europsko atletsko prvenstvo za seniore. Korona je protekle dvije godine odgodila i otkazala mnoga natjecanja, tako i atletsku eurosmotru, koja se trebala održati 2020. godine u Parizu. No, Francuzi su odustali od Prvenstva, a posljednji put smo europsko okupljanje gledali 2018. godine u Berlinu. Nijemci će tako drugi put zaredom biti domaćini kontinentalnog prvenstva, a hrvatska se atletika u Münchenu, od 15. do 21. kolovoza, može nadati medalji. Bar jednoj, ali nadamo se i vjerujemo da će ih biti i više.



U Njemačkoj će nastupiti 11 naših predstavnika, a uzdanica broj jedan je naravno Sandra Perković. Dvostruka olimpijska pobjednica, svjetska prvakinja te pet puta uzastopno prvakinja Europe u bacanju diska, gdje god se pojavi, uvijek je favoritkinja za medalju. Nakon lošijih izdanja prošle godine i razočaranja na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada je ostala bez postolja, Sandra se ove godine vratila u velikom stilu. Prošlog mjeseca je na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu osvojila srebro, ali nitko iz Europe nije bio ispred nje. Kraljica diska u Americi se predstavila u punom sjaju i srebrnu medalju zaradila je hicem od 68.45 metara, što je njezin najbolji izbačaj ove sezone. Taj bi rezultat na skorašnjem EP-u bio zicer za zlato, tako da se u Njemačkoj može nadati da će biti kao nekada, ona ispred svih. I da će obraniti zlato osvojeno prije četiri godine u Berlinu.

- Nakon Svjetskog prvenstva na redu su Europsko prvenstvo, Dijamantna liga i naš Hanžekovićev memorijal. Prvu etapu u Eugeneu prošli smo uspješno, neka druga u Münchenu bude još bolja, a onda neće biti ništa ljepše od slavlja u Zagrebu, na "Hanžeku", pred našim navijačima. Nakon SP-a je bilo nekoliko dana odmora i odmah su krenule pripreme za EP, na kojem, naravno, idem po medalju. Njemice su pokazale visoku spremu i u Münchenu će nas pokušati sve iznenaditi. No vjerujem u sebe, trenera, svoje mogućnosti... - kazala je Sandra Perković nedugo nakon srebra u Americi i tijekom priprema za europsku smotru. U bacanju diska Hrvatska će imati još jednu predstavnicu, Mariju Tolj, koja je zauzela osmo mjesto u Eugeneu. Kvalifikacijska bacanja u Münchenu zakazana su 15. kolovoza, a finale je na redu dan poslije.

Uz naše dvije diskašice, izglede za odličje ima i Filip Mihaljević u bacanju kugle, on je na svjetskoj smotri bio šesti, ali je bio i najbolje plasirani Europljanin u finalu. U Münchenu će još nastupiti i maratonke Matea Parlov Koštro i Ana Štefulj, skakači u dalj Marko Čeko i Filip Pravdica, bacač diska Martin Marković, troskokašica Paola Borović, preponašica Ivana Lončarek i kopljašica Sara Kolak. Bilo bi lijepo da Sara napokon proradi, znamo i uvjerili smo se da može više i bolje nego što baca poslijednje dvije-tri godine. I. Liović
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike