Sport
HRVATSKI ODBOJKAŠI NA POSTOLJU ZLATNE EUROPSKE LIGE

Dobar poticaj za zahtjevno ljeto
Objavljeno 20. lipnja, 2022.
Mnogo je obveza pred odbojkašima Hrvatske, a sudeći prema prvoj odrađenoj, ovo bi moglo bit uspješno ljeto. Prva akcija, nastup u Zlatnoj europskoj ligi, okončana je osvajanjem odličja. Bronca u Varaždinu itekako je dobar poticaj za ono što dolazi.



U ovaj ciklus naša je reprezentacija krenula s podosta izmijenjenim sastavom, kao i s novim izbornikom. No, francuski stručnjak Cedric Enard brzo je pohvatao konce i napravio dobre temelje koje još itekako treba nadograđivati. Ali da sve ide u dobrom smjeru, pokazuju dosadašnji rezultati. Oni na startu skupine Zlatne lige nisu bili uspješni, ali nakon dva poraza od Ukrajine, stigle su i prve pobjede. Nakon četiri u grupnoj fazi, stigla je i ona koja je na završnom turniru donijela treće mjesto. Ukrajina ipak nije uspjela slaviti i treći put, Hrvatska je u pet setova zaslužila broncu. Ne treba zaboraviti ni dobro izdanje u polufinalu protiv Turske, kojoj smo prvi uzeli set. Turci na kraju nisu u Varaždinu opravdali ulogu favorita, u finalu im je prigodu za treći uzastopni naslov odnijela Češka (3:1).



- Pokazali smo visoku kvalitetu igre, igrali smo sjajno tijekom grupne faze te mislim da je ovo zasluženi rezultat. Treće mjesto je veliki uspjeh. Rasli smo iz utakmice u utakmicu, veselimo se nadolazećim - rekao je Kruno Nikačević.



Sljedeće ih čekaju u Alžiru, na Mediteranskim igrama. Sve to je priprema za kolovoz, kada čekaju kvalifikacije za EP. A tada će se tri utakmice igrati u osječkom Gradskom vrtu. Inače, članovi Mursa-Osijeka dio su naše izabrane vrste u kojoj je pomoćni trener Mario Teppert te igrači Stanko Stanković i Tino Busak Vidaković. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike