Sport
CIBALIA

Vinkovčani žele pokraj Jadra riješiti pitanje ostanka u ligi
Objavljeno 21. svibnja, 2022.
Nakon prošlotjednog sjajnog izdanja i uvjerljive domaće pobjede nad momčadi Dinama II (5:2) nogometaši Cibalije sasvim su se približili ovosezonskom cilju - ostanku u Drugoj HNL. Bilo bi dobro na krilima pobjede nad drugim sastavom zagrebačkih “modrih” uzeti nešto i pokraj Jadra, gdje Vinkovčani u subotu, u pretposljednjem, 29. prvenstvenom kolu, igraju s domaćim Solinom. Neće biti lako, jer Solinjani se također nisu riješili svih briga, imaju dva boda više od Cibalije i pobjedom kod kuće definitivno bi potvrdili ostanak. Nije teško zaključiti i da će Solin u tom pretposljednjem kolu ići na sve ili ništa kako bi posljednju dionicu dočekao posve miran.



- Znamo da nije sve gotovo, do kraja prvenstva samo su dva kola, velika je gužva u borbi za ostanak i može se još svašta dogoditi. No sve je na nama i to je ono najvažnije. Idemo u Solin odigrat hrabru utakmicu i uzeti bodove, pa da u završnici prvenstva, odnosno uoči posljednjega kola, protiv Croatije, nemamo baš nikakvog imperativa - poručio je Filip Jazvić, junak pobjede nad drugom momčadi Dinama. Kako je samo Jazvić odigrao tu utakmicu! Zabio je tri pogotka i upisao asistenciju, “modri” ga jednostavno ni na koji način nisu mogli zaustaviti.



Susret s Dinamom bio je pravi užitak za momčad Cibalije i njezine navijače, ali ga što prije treba izbaciti iz glave. Slijedi obračun u Dalmaciji, Solin je izazov, a ulog velik. Vinkovčani ove sezone nisu briljirali na gostovanju, no susret pokraj Jadra ima posebnu važnost. Pobjeda odnosi mnogo briga.



Loša vijest za Vinkovčane je da Solin igra vrlo dobro, povezao je dvije pobjede (Dubrava Tim kabel i Orijent 1919), a pokraj Jadra vjeruju da će na svom travnjaku nastaviti taj pozitivni niz. I. Li.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike