Osijek
PRVI PROLJETNI KONGRES STUDENATA DENTALNE MEDICINE

Ugledni predavači, radionice i druženje za 200 sudionika
Objavljeno 30. travnja, 2022.

Od 28. travnja do 1. svibnja u Osijeku se održava Prvi proljetni kongres studenata dentalne medicine - DentOS 2022, u organizaciji studenata Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.



Na svečanom otvorenju u petak u dvorani Vikarijata Osijek mogli smo čuti kako je u vremenu pandemije i socijalne distance, kada je uskraćena mogućnost stjecanja novih poznanstava, znanja i vještina, cilj Kongresa okupiti sve studente i buduće doktore dentalne medicine željne znanja i dobrog druženja, kao i sklopiti suradnju s ostalim fakultetima u regiji te širiti nova saznanja u području stomatologije.

Marko Babić, predsjednik Prvog proljetnog kongresa studenata dentalne medicine u Osijeku, otkrio je novinarima uoči svečanog otvorenja kako je plan i program Kongresa zamišljen i temeljen na što većem broju pretkliničkih radionica na kojima će studenti moći sudjelovati, ali i na zanimljivim plenarnim predavanjima koja su održali prof. dr. sc. Dragan Primorac i mr. sc. Hrvoje Pezo, dr. dent. med.

- Okupili smo se u doista velikom broju, očekujemo više od 200 studenata, s ciljem da u vremenu pandemije nastavimo graditi studentske odnose i stjecati nove spoznaje u području dentalne medicine te da se dobro zabavimo ovdje u Osijeku - rekao je Babić, koji je uputio i riječi hvale na račun studija i grada u kojem živi posljednjih godina.

- Inače sam iz Dalmacije, no zavolio sam Osijek, lijepo mi je tu, baš uživam, kao i na Fakultetu, koji je jako dobro organiziran. Zadovoljni smo svi mi studenti, imamo puno pretkliničkih i kliničkih vježbi, predavanja, mnogo zanimljivih i poznatih profesora - rekao je taj budući stomatolog.

Dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, prof. dr. sc. Aleksandar Včev, novinarima je rekao kako Fakultet svake godine upisuje 30 studenata, s obzirom na seminarske grupe i broj nastavnika, da je zanimanje za upis veliko (na jedno mjesto prijavljuje se troje kandidata) te je otkrio i planove.

- Budući je rad vezan uz našu dislociranu lokaciju u Orahovici, gdje se nalazi Centar za kardiovaskularnu rehabilitaciju. U sklopu tog centra nalazi se i Odjel za dentalnu medicinu, gdje naši studenti šeste godine pohađaju praktičnu nastavu - rekao je Včev. I. Alilović
Marko Babić

predsjednik Kongresa

Očekujemo više od 200 studenata s ciljem da u vremenu pandemije nastavimo graditi studentske odnose i stjecati nove spoznaje u području dentalne medicine te da se dobro zabavimo ovdje u Osijeku.

Možda ste propustili...