Sport
POVRATNICA LEA HREN POJAČAT ĆE ŽRK OSIJEK NA VANJSKIM POZICIJAMA

Naš trenutačni plasman nikako ne odgovara našoj kvaliteti
Objavljeno 15. siječnja, 2022.

Početkom nove kalendarske godine ŽRK Osijek pojačao se na vanjskim pozicijama. U klub se vratila Lea Hren, koja je iznenada napustila osječke redove uoči početka sezone. Gotovo jednako iznenada se i vratila, i time definitivno olakšala posao novom treneru Tomislavu Rešickom koji je nedavno preuzeo prvu ekipu.



Povratak u "staro jato" definitivno bi trebala biti dobitna kombinacija za obje strane, a sretna s takvim raspletom je i Hren, koja je do odlaska bila prva opcija na poziciji desne vanjske.

- Dobar je osjećaj ponovno se vratiti u ekipu. Obavila sam razgovore s vodstvom kluba i novim trenerom te prihvatila poziv za povratak - izjavila je Lea, koja je zatražila ispisnicu nakon ljetnih priprema te uoči prvog prvenstvenog kola s Umagom. Odigrala je pripremni turnir Osijek Trophy, a onda odlučila promijeniti sredinu. U tom ljetnom razdoblju osječki je prvoligaš promijenio i trenera, umjesto Vedrana Ćurka na klupu se vratio Jasmin Mrkonja, no odmah je ostao bez važne karike u ekipi. Iako je od tada prošlo dovoljno vremena, Hren i dalje nerado priča o razlozima njezine neočekivane odluke o odlasku.

- Ne bih se previše vraćala na to, jednostavno, ako sam posvećena nečem i dajem sto posto, očekujem tako i nazad. Ne mogu igrati samo da igram, odrađivati, veliki sam perfekcionist i ne znam drugačije. Nisam u tom trenutku osjetila da je to obostrano i htjela sam otići. Bilo je i ponuda iz drugih klubova, ne samo iz Hrvatske, no neke nisu dolazile u obzir zbog fakultetskih obveza. Ipak mi je to na prvom mjestu, tako da nisam htjela riskirati godinu - pojašnjavala je studentica treće godine na osječkom Kineziološkom fakultetu.

Nije joj dugo trebalo da ponovno "osjeti loptu", zaigrala je na humanitarnom turniru u Slavonskom Brodu protiv Broda i Sesveta, što su joj bile prve utakmice nakon četiri mjeseca stanke. Dojam?

- Bilo je dosta dobro, relativno sam zadovoljna, mada znam da mogu i bolje. Ali s obzirom na stanku, jasno je da se to moralo osjetiti. Trenirala sam cijelo vrijeme, no jasno je kako to nije isto kao i treninzi s ekipom, a pogotovo minute u igri. Na turniru igrala sam i lijevu vanjsku i srednju vanjsku, nešto što dvije godine nisam igrala, pa mi je bilo i malo čudno. Ali brzo sam se priviknula. Drago mi je da sam se vratila, ipak je rukomet moj sport, u njemu sam već 14 godina.

Iako dešnjakinja, praktički je najveći dio minutaže u klubu do sada odrađivala na desnoj vanjskoj, na neki način plaćajući ceh tome što je to uspijevala kvalitetno odraditi.

- Mislim da mogu mnogo više dati na drugim vanjskim pozicijama. Nekako je uvijek ispadalo da sam jedina ja igrala izvan svoje najbolje pozicije, no nadam se da će se sada to promijeniti.

Iako je bila izvan kluba, pratila je klupske rezultate te ističe kako oni i trenutačni plasman (11. mjesto) ne odražavaju njihove vrijednosti.

- Mislim da smo trenutačno na mjestu koje ne odgovara našoj kvaliteti. To je dosta loš rezultat, ali ne znači da se ne može poboljšati. Mislim da vrijedimo za nekakvu sredinu tablice, pa možda i poneko mjesto više te da ćemo to u nastavku sezone pokazati. Imamo još dovoljno vremena do nastavka prvenstva, još smo u fazi podizanja fizičke spreme koja još nije na razini na kojoj bi trebala biti - zaključila je povratnica u redove ŽRK-a Osijek.



Goran Roguljić
Zadovoljan i Rešicki
S povratkom Hren zadovoljan je i trener Tomislav Rešicki koji je dobio pojačanje na vanjskim pozicijama. Znale su Osječanke imati problema s realizacijom s tih pozicija, no sada bi trebale imati opciju više. Iako je iza nje duža stanka neigranja, Rešicki je pozitivnim ocijenio njezin nastup na turniru u Slavonskom Brodu.

- Bila je dobra u obje utakmice, čak se niti ne primijeti toliko da nije igrala.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike