Sport
ADELAIDE 2: NOVI TURNIR, ALI SCENARIJ SLIČAN KAO PROŠLI TJEDAN

Čilić odradio tri seta i otišao u polufinale
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
Bio je to polovično uspješan dan hrvatskih predstavnika na Adelaideu 2. Naime, drugi tjedan zaredom u Adelaideu se igra ATP turnir, a Marin Čilić ponovno se probio u polufinale. Prvi hrvatski reket svladao je Amerikanca Tommyja Paula sa 6:4, 2:6, 6:3, a Anu Konjuh u četvrtfinalu WTA turnira u istom gradu pobijedila je Amerikanka Coco Gauff sa 6:3, 6:4.

Čilić je drugi put u dva i pol mjeseca pobijedio Tommyja Paula, 41. tenisača svijeta, a prvu pobjedu ostvario je u završnici prošle sezone na putu do finala na ATP turniru u Moskvi, gdje je slavio u dva seta. U Adelaideu je 24-godišnji Amerikanac pružio nešto bolji otpor, ali je Marin u tri seta izborio polufinale u kojem će igrati protiv boljeg iz dvoboja dvojice Australaca - Aleksandra Vukića i Thanasija Kokkinakisa. Čiliću su za pobjedu bila dovoljna dva breaka, po jedan u prvom i trećem setu. U prvom setu ga je napravio u desetom gemu i njime osvojio prvu dionicu dvoboja, a drugim ‘breakom‘ je poveo s 5-3 u odlučujućem setu te u sljedećem gemu iskoristio prvu meč-loptu.

Ana Konjuh je čak četiri puta gubila svoj servis, a 19. tenisačica svijeta i treća nositeljica turnira Coco Gauff to je znala kazniti i pobjedom u dva seta otišla u polufinale. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike