Sport
ZELENA LAGUNA

Jak ritam u veselom ozračju
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
Žestoki ritam nametnuo je Nenad Bjelica svojim igračima na početku porečkih priprema. To se ne odnosi na dugačke trkačke dionice koje smo naviknuli gledati kod trenera “stare škole”. Kod Nenada je to posve drukčije. Treninzi nisu dugački, ali su vrlo intenzivni, što najbolje govore reakcije pojedinih igrača koji se doslovce sruše na travu nakon što odrade neke od zadanih vježbi na jednom punkta za vježbanje. Oni na kraju čine cjelinu koja pokriva sve zahtjeve igre. Na jednom se radi tehnika, na drugom završnica, na trećem se igra, a na posljednjem brzinska izdržljivost. Taj posljednji je baš “krvav” i na njemu igrači uglavnom “pucaju po šavovima”, ali sve se to radi s osmijehom na licu. Atmosfera je odlična, pa opuštena jer, recimo, Mierez i Laszlo, uz Bjeličin blagoslov, u trenucima kratkog odmora između dva vježbanja stignu “opaliti” i poneku fotografiju svojih suigrača koji su u pogonu. Kvalitetno ozračje unutar momčadi uvijek je temelj dobrog rezultata.



- Podignuli smo intenzitet rada u odnosu prema ljetnim pripremama. Čekaju nas veliki izazovi u nastavku sezone i zato smo povisili zahtjeve u radu. Ako želimo ostati u utrci na naslov, moramo probiti svoje granice - rekao je Nenad Bjelica, koji poput sokola nadgleda sve punktove na kojima se radi i uvijek stigne uputiti poneku riječ podrške igračima kada učine dobru stvar.



Šteta je samo što još uvijek nisu svi igrači u punom pogonu. Odvojeno treniraju Darko Nejašmić koji ima manjih problema s nožnim palcem i ubrzo bi trebao biti u punom pogonu. No drukčija je situacija s Vedranom Jugovićem i rekonvalescentom Antom Ercegom. Jugovića i dalje muči peta i on čak i ne izlazi na teren, već svoje odrađuje u teretani, dok je Erceg u laganom režimu rada nakon teške ozljede koju je doživio prije nešto manje od godinu dana. On će u tom lakšem procesu ostati do ožujka, ali na licu mu se vidi zadovoljstvo što se opet može bar malo poigrati loptom. D. Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike