Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK PORAZOM OTVORILE 2022. GODINU

Prekasno proigrali, 12 minuta ipak nedostatno za preokret
Objavljeno 10. siječnja, 2022.

Nakon tri tjedna vratili su se osječki košarkaši obvezama u HT Premijer ligi. No, premijera u 2022. nije prošla prema očekivanjima, naime, Vrijednosnice Osijek, u sklopu 16. kola, poražene su u Zagrebu od Furnira.



Znali su “brokeri” da ih čeka zahtjevna zadaća, jer su protiv istog suparnika imali i problema u svom Gradskom vrtu. No, početak dvoboja u Dubravi nije bio loš, prva i posljednja dionica zasigurno je mogla zadovoljiti trenera Marka Mandića, ali onih 20 minuta između, odrađeno je mnogo, mnogo lošije.

- Imali smo dobar ulaz u utakmicu, prvu četvrtinu trebali smo riješiti u našu korist, ali smo sekundu prije kraja primili tricu. Nije prvi put da na kraju četvrtine primamo takve koševe, nakon ovoga domaćin je dobio značajan poticaj, koji je uspio kasnije i iskoristiti - kaže jedan od najiskusnijih “brokera” Šime Lovre Lisica, koji je sa 16 poena bio jedan od učinkovitijih u osječkim redovima, iako je ukupan šut bio dosta skroman (4-13), kao i uostalom kompletne momčadi, koja je za 40 minuta pogodila tek 15 od 42 lopte (37 posto). Dubrava je imala bolju realizaciju (26-43), bila je i nadmoćnija u skoku (48:30), stoga ne čudi da je sastav Jeronimo Šarina 12 minuta prije kraja bio na prednosti koja je izgledala nedostižna. Nakon tih 60:40, Osječani su napokon počeli igrati, smanjivali su zaostatak, ali na kraju im vrijeme nije bilo saveznik. Na 37 sekundi prije kraja VROS se približio na 83:79, ali to je slaba utjeha. No, ujedno i pokazatelj kako bi se trebalo igrati u utakmicama u kojima izgledi za pobjedu nisu nimalo nerealni.

- Poraz je na kraju zaslužen, a moji igrači prije svega moraju shvatiti da trebaju igrati obranu kakvu su prezentirali u zadnjoj četvrtini, jer samo tako možemo biti konkurentni u prvenstvu. S onako mekanim pristupom ne možeš nikoga dobiti u našoj ligi - kratko je rekao Marko Mandić, koji će morati pronaći način kako da od momčadi ono najbolje izvlači većim dijelom dvoboja, a ne samo u intervalima, kao što je to sada bio slučaj. U porazu, najviše je zabio Đorđe Topolović, koji je 18 od svojih 25 poena zabio u drugom dijelu. Vito Porobić bio je na pragu triple-doublea (16 poena, po osam skokova i asistencija), ali očito je da defanzivni pristup na kraju bude taj kojim se plaća danak u porazu. Vrijednosnice Osijek preko tjedna ponovno će u metropolu, u srijedu ih čeka Cedevita Junior u sklopu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića.

N. Benčina
FURNIR        85

VRIJ.OSIJEK       79

ZAGREB - SD Dubrava. Gledatelja: 100. Suci: Jurčević, Roglić i Modrić.

FURNIR: Prelec, Vidović 12 (5-5), Krajina 13 (3-5), Babić 9 (2-2), Samac 11 (1-5), Kumanović, Mandalinić 16 (3-3), Nazor, Bjelanović 6 (1-1), Rađa 9 (1-3), Karahodžić 9 (2-2), Kos.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Makoi 7 (3-3), Lisica 16 (6-7), Dugandžić, Grušanović 11 (1-1), Tomljenović, Tokić, Porobić 16 (5-5), Kuany, Bošnjak 5 (2-2), Topolović 24 (5-8).

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 22:20, 17:11, 25:17, 21:31

Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike