Sport
KRUNOSLAV RENDULIĆ

Na goste idemo jako i napadački
Objavljeno 4. prosinca, 2021.
Sredinom tjedna nogometaši Osijeka itekako su se izmorili kako bi preskočili Slaven Belupo i uhvatili mjesto u polufinalu hrvatskog Kupa, a isti je put imala i Gorica. Iako je u utorak bila mnogo bolja momčad od Istre 1961, Gorica je tek nakon raspucavanja jedanaesteraca pobijedila Puljane i uhvatila mjesto među četiri u Kupu.

- Energetski smo se dosta istrošili u četvrtfinalnoj utakmici Kupa, ali uspjeli smo se malo osvježiti i spremni čekamo Osijek. Nije neka novost da imamo problema s ozljedama, a ovu utakmicu će propustiti i Musa zbog kartona. Ovih nekoliko dana smo se dobro pripremali, poznajemo Osijekove dobre i loše strane, mi smo optimistični, nadamo se kako ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i bodove ostaviti u Gorici - najavio je trener Krunoslav Rendulić.

Koje su to Osijekove dobre, a koje loše strane?

- Osijek je, ako ne najteži, onda jedan od dva-tri najteža u hrvatskoj ligi. Igraju odlično, jako malo daju suparniku, a ono što ti daju moraš iskoristiti ili gubiš utakmicu, Dobili su samo šest pogodaka, to je momčad koja je satkana od mnogo dobrih pojedinaca, reprezentativaca, vodi ih europski priznati trener i oko njih ne treba trošiti mnogo riječi, uostalom Osijek je prvi na tablici, i to dovoljno govori kakva nam momčad dolazi. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali dat ćemo sve od sebe, ide nam naruku što su oni isto igrali produžetke u Kupu, ali dan kasnije od nas. No, isto tako, imaju široki kadar i lakše će umorne i istrošene igrače nadomjestiti nego mi.

Gorica je u posljednjim utakmicama izgledala dobro prema naprijed, ali nedostajao je taj "završni tač". Bilo je mnogo prilika, ali realizacija nije najbolja.

- Uvijek imamo ideju kako se trebamo postaviti, protiv koga god igramo, uvijek idemo jako od početka susreta želeći što prije zabiti, ali ne ovisi sve o nama. Suparnik se isto tako mnogo pita. Mi i na Osijek idemo napadački, idemo se nadigravati, a danas poslijepodne, negdje u vrijeme kasnog ručka, vidjet ćemo jesu li se ostvarile naše želje i planovi - zaključio je trener Gorice Krunoslav Rendulić. I. Li.
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike