Sport
HRVATSKA TRAŽI PUT U FINALE DAVIS CUPA

Srbi imaju Đokovića, ima i Hrvatska svojih aduta
Objavljeno 3. prosinca, 2021.


Torinska je epizoda za hrvatsku tenisku reprezentaciju bila fanstastična, a danas je na programu ona madridska. Hrvatski tenisači u Madrid Areni od 16 sati igraju za ulazak u svoje četvrto finale Davis Cupa, prvo u novom formatu natjecanja. Suparnik neće biti nimalo lagan, Čiliću i društvu na putu do velikog finala stoji Srbija predvođena najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem.

Hrvatska je u Torinu svladala Australiju, Mađarsku i Italiju i na taj način izborila mjesto u madridskom polufinalu i danas igra za veliki finale. Srbi su uvjereni kako će oni u meč za naslov, uzdaju se u Đokovića i tradiciju. Naime, hrvatskim i srpskim tenisačima ovo će biti treći susret u Davis Cupu, a prethodna dva su dobili Srbi.

- Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Na papiru su oni blagi favoriti, imaju Đokovića koji je broj 1 na rang-listi, njihov drugi igrač je bolje rangiran od našeg, a u paru smo mi blagi favoriti - komentirao je izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić te dodao:

- Ušli smo u polufinale, među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, što je već veliki uspjeh. Ali pokušat ćemo doći i do finala.

Ulazak u finale, osim borbe za trofej, donosi i izravan plasman na završni turnir Davis Cupa za sljedeću godinu, dok sve ostale reprezentacije koje su sudjelovale na ovogodišnjem završnom turniru moraju igrati kvalifikacijski meč.

Hrvatsku su reprezentaciju do pobjeda u Torinu uglavnom nosili najbolji svjetski par Nikola Mektić i Mate Pavić te igrači na "drugoj ploči", Borna Gojo i debitant Nino Serdarušić. Marin Čilić je svojim igrama razočarao, dobio je De Minaura, ali se nije proslavio protiv Mađara Pirosa i Talijana Sinnera. Pred njim je novi izazov - Novak Đoković. Marin je u 19 prijašnjih dvoboja uspio samo dvaput pobijediti Novaka, 2016. u četvrtfinalu pariškog dvoranskog Masters 1000 turnira te finalu londonskog Queen‘s Cluba 2018.

- Očekuje nas zasigurno teška borba sa Srbijom. Radi se o nevjerojatno kvalitetnoj ekipi. Osim Novaka imaju još tri-četiri sjajna igrača koja su uvijek jako neugodna. Ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu - kazao je Čilić uz kojeg će na Srbe najvjerojatnije i Borna Gojo te par Mektić/Pavić. I. Li.
Najčitanije iz rubrike