Sport
IVAN FIOLIĆ ZABIO BIVŠEM KLUBU

Izgubili smo prednost, ali
nitko ne može reći kako
bod u Maksimiru nije dobar
Objavljeno 22. studenog, 2021.

Ivan Fiolić bio je strijelac pogotka koji je Osijeku donio bod u derbiju protiv Dinama na Maksimiru. Rođeni Zagrepčanin, koji je i dijete Dinama, jer je ponikao u njegovoj nogometnoj Akademiji, bio je vrlo hladnokrvan kada je u 16. minuti trebalo matirati Dominika Livakovića i donijeti bijelo-plavima prednost.



Pogodak, očekivano, nije proslavio bruno poštujući grad i klub u kojem je odrastao, što nije nikakva posebna novost u svijetu nogometa. Iako su kod Fiolića osjećaji uoči susreta bili podijeljeni s obzirom na njegov nogometni put, on nije ustuknuo kada je trebao matirati svoj matični klub. Aktivirao je onu staru mantru "tko će kome nego svoj svome", koja se u prošlosti često baš Osijeku znala razbijati o glavu, jer su mu nerijetko život komplicirali igrači koji su stasavali u njegovoj školi nogometa, a nisu dobili pravu priliku ostaviti dublji trag igrajući za prvu momčad. Osijek je do boda protiv Dinama došao prije svega zahvaljujući gusto postavljenoj obrani, ali jedan Fiolićev bijeg bio je dovoljan za pogodak koji je Osječane u prednosti držao do pred sam kraj susreta.

- Naravno da smo znali gdje i kome dolazimo te kakva je Dinamo momčad. Pripremali smo se maksimalno, znali smo koje su naše šanse i to smo golom i iskoristili. Bili smo svjesni da će oni krenuti u veliki pritisak od prve minute. No, bili smo pripremljeni na to i znali smo što trebamo raditi. Trener nas je na sve pripremio, dobro smo se cijelo vrijeme držali, ali ipak smo, nažalost, dobili gol u zadnjih desetak minuta. Naravno da ostaje žal za ispuštenom pobjedom, no nitko ne može reći kako bod u Maksimiru nije dobar - rekao je Ivan Fiolić, veznjak bijelo-plavih.

Osječani su u većem dijelu susreta bili natjerani na grčevito branjenje svojih vrata, no prije negoli su kapitulirali, u jeku Dinamove nadmoći, imali su neke situacije iz kojih su mogli riješiti pitanje pobjednika.

- Imali smo dvije lijepe situacije u drugom poluvremenu koje, nažalost, nismo iskoristili, a onda je stigla kazna. U nogometu se često ponovi nepisano pravilo "kada ne zabiješ, onda dobiješ". Međutim, mora se priznati kako je i Dinamo imao dobrih prilika koje nije iskoristio, stoga nisam nezadovoljan, niti u nekim negativnim mislima kada je u pitanju konačni rezultat. Prije svega ponosan sam kako smo izgledali kao momčad, i kako smo se borili za što bolji rezultat. Idemo se spremati za iduću utakmicu i nastaviti u istom ritmu. Znamo koje su naše kvalitete i držimo se trenerovih uputa. Rastemo iz dana u dan, i nadam se da će sve skupa na kraju sezone završiti jednom lijepom pričom za nas - zaključio je Fiolić.

Inače, bio je to treći Fiolićev pogodak u dresu bijelo-plavih, kojim se izjednačio s Mihaelom Žaperom na vrhu klupske liste strijelaca. D.Keler


Standings provided by SofaScore LiveScore
Ivan Fiolić

veznjak NK Osijek

- Naravno da ostaje žal za ispuštenom pobjedom, no ne može se reći kako bod u Maksimiru nije dobar. Imali smo neke situacije u drugom poluvremenu iz kojih smo mogli riješiti pitanje pobjednika, ali nismo ih iskoristili.

DOBAR BJELIČIN POTEZ
Iako je bilo malo skepse kod navijača bijelo-plavih kada je Ivan Fiolić ljetos iz redova Genka stigao u Gradski vrt, on se malo-pomalo pokazuje kao dobar potez trenera Nenada Bjelice. Dosad je odigrao 12 utakmica, zabio je tri pogotka, a ovaj u Maksimiru drugi mu je uzastopni, jer je bio strijelac protiv Istre 1961 u prošlom kolu. Međutim, posebno će se pamtiti njegov prvijenac u Osijekovom dresu kojeg je zabio protiv Šibenika na Šubićevcu. Odapeo je tada s više od 25 metara i pogodio same lijeve rašlje. Taj bi pogodak mogao ostati najljepši koji je Fiolić zabio za Osijek, a ovaj protiv Dinama možda ostane najvažniji, iako, vjerujemo, Ivan je tek počeo pokazivati svoje mogućnosti u dresu Osijeka.

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike