Sport
PRVA LIGA NOGOMETAŠICA

Protiv "agramerki" cilj zadržati dobar ritam i vrh poretka
Objavljeno 20. studenog, 2021.
Početak nedjeljne prvenstvene utakmice na igralištu "Kraj Drave" predviđen je za 13.30

Osječke nogometašice nastavljaju borbe za bodove, a osnovni je cilj ovoga vikenda upisati pobjedu i zadržati mjesto na čelu poretka.



U zaostalom susretu trećeg kola Riječanke i Osječanke su sredinom ovoga tjedna zamijenile domaćinstvo, ali su potonje zadržale kontinuitet pobjeda, a ta je šesta (8:0) promovirala štićenice trenera Igora Budiše na vrh prvoligaškog redoslijeda. Tamo gdje i na kraju žele biti, a, prema izdanju protiv tog novaka u konkurenciji, i posve zaslužuju! Bio je to, naime, derbi prema položaju u redoslijedu jer epilog sugerira (znatno) veću kvalitetu domaćih igračica, koje su dominirale svih 90 minuta i propustile pobijediti s dvoznamenkastim rezultatom. Gošće su pokazale da vrijede za gornji dom, ali se nisu mogle oduprijeti naletima raspoloženih Osječanki, kojima je strateg, naglašenog profesionalnog garda, rasporedio snage, odnosno minutažu, kako bi permanentno držao visok ritam igre. Bilo je stoga ugodno gledati taj susret na prohladnom igralištu "Kraj Drave", na kojem će aktualne prvakinje Hrvatske sutra (nedjelja) od 13.30 tražiti nove bodove protiv Agrama u sklopu devetog, a nominalno drugog kola jer je i s tim Zagrepčankama zamijenjeno domaćinstvo, odnosno, točnije, tada su Osječanke trebale igrati na svom terenu. Zapravo im je svejedno gdje igrale jer to čine sve bolje, tako da nedjeljnim gošćama ni njihov očiti uspon forme, izvjesno, neće pomoći.

- Riječanke su premijerno gostovale u Osijeku pa smo stoga imale dodatni motiv pokazati im tko je gazdarica u hrvatskoj kući. Vidjelo su da su organiziranije od većine prethodnika koji su nam dolazili u posjet, ali kako utakmice, uglavnom, ovise o nama, nisu imale nikakvih izgleda. Štoviše, nismo im uopće dopustile ugrožavanje naših vrata, a istodobno smo propustile njihova pogoditi više od osam puta. Ne možeš, međutim, sve zabiti, tako da je taj ishod primjeren zbivanjima na travnjaku, gdje je opetovano demonstrirana naša veća kvaliteta i istodobno širina igračkog kadra. Zato se i sutra protiv Agrama može očekivati slično autoritativno postavljanje od prve minute da bi nakon devedesete naš konto bio bogatiji za tri boda, uz koja ćemo zadržati čelnu poziciju. Opće je uvjerenje - i do kraja sezone iako do tada ima pregršt iskušenja, koja ćemo rješavati jedan po jedan, razmišljajući o sljedećem tek kada apsolviramo prvo nadolazeće. Atmosfera u svlačionici je takva da sugerira nezaustavljiv pohod do kraja, počevši, dakle, od "agramerki", koje su uvijek neugodne, ali ne toliko da treba sumnjati u ishod toga susreta - optimistično je pričala jedna od najkonstantnijih osječkih nogometašica Mateja Bulut.


Dražen Lekšan
Parovi 9. kola
Osijek - Agram (Zagreb), Rijeka - Donat (Zadar), Dinamo (Zagreb) - Međimurje Čakovec i Split - Neretva (Metković)

Najčitanije iz rubrike