Sport
PRVAK HRVATSKE U BIJELOM BRDU

Bjelobrđani dolazak Dinama doživljavaju kao nagradu za svoj klub i sve dobro što rade
Objavljeno 27. listopada, 2021.

U Bijelom Brdu nogomet se organizirano igra već 86 godina, ali će se danas (srijeda) u tome selu s krajnjeg istoka Hrvatske, od 15 sati, (od)igrati do sada najjači susret u povijesti, koja je domaćina uglavnom bilježila u (naj)nižim državnim ligama! Lideru Druge HNL u posjet stiže najbolji hrvatski klub i aktualni prvak, zagrebački Dinamo, u okviru osmine finala državnog kupa. Tim su plasmanom Bjelobrđani ponovili najveći doseg u tome natjecanju, sportski se nadajući da im put ne završava iako bi prolaz BSK-a među osam najuspješnijih momčadi bio golemo iznenađenje, odnosno pravo čudo.



Toga su itekako svjesni u "žuto-plavom" taboru, kojem tajming za dočekivanje najatraktrivnijeg mogućeg protivnika gotovo nije mogao biti bolji, jer su štićenici trenera Tomislava Steinbrücknera nanizali tri pobjede bez primljenog pogotka i zaposjeli vrh redoslijeda te se napunili samopouzdanjem, u čijem je kontekstu o nabujalom motivu iluzorno govoriti. I to u trenutcima većeg broja izostanka igrača, od kojih protivnički istodobno imaju zastoj u prvenstvu države i u europskim izazovima, pa im stoga ogled s BSK-om sigurno nije usputna postaja...Ne treba dvojiti da će reprezentativno bjelobrdsko zdanje biti načičkano gledateljima, kojima, vjerojatno, 1200 sjedećih i mahom natkrivenih mjesta neće biti dovoljno.

Sraz BSK-a i Dinama imat će i dodatnu dimenziju jer će se sučeliti rođena braća rodom iz Bošnjaka pokraj Županje, s tim što će dvije godine mlađi Josip Mišić biti u gostujućem sastavu, a 29-godišnji Matija s kapetanskom vrpcom na ruci izvest će Bjelobrđane na teren. Budući da su oba prekaljeni profesionalci s domaćim prvoligaškim i internacionalnim iskustvom, ne treba uopće sumnjati da na terenu neće imati obzira ili popusta jedan prema drugom, posebice jer će biti izravni protivnici u sredini igrališta. Itinerari su im doista bogati jer su oba promijenila mnogo sredina, pa i u dijelu karijere dijelila seniorsku svlačionicu Osijeka, a danas će istovremeno biti u susjednima, iako ne prvi put.

- Ja sam u ozbiljnom, profesionalnom nogometu 12 godina, a brat dvije manje i imali smo već tri puta priliku igrati jedan protiv drugoga. Josip u Rijeci, a ja za Cibaliju, nakon čega imam lošiji skor, jer sam dva puta izgubio i jednom remizirao. Želja mi je ne pokvariti taj odnos, odnosno ponovno ne izgubiti iako je jasno gdje stanuje veća kvaliteta i tko ima izrazitiju ulogu favorita. Budući da je brat mlađi, on je i perspektivniji, a, moram priznati, i kvalitetniji jer ipak igra u Dinamu, i to zapaženije. Ne bih htio krivo protumačiti zašto mi se ne javlja dva dana na mobitel, ali je jasno da i njima nije to beznačajna ili laka utakmica - kroz šalu je kazao stariji od braće Mišić te dodao kako ne misli da BSK nema nikakve šanse.

- Damo li što možemo, doista je sporedno kako utakmica završi, iako se ne odričemo uspjeha unaprijed, jer da je tako, tada ne bismo ni trebali istrčati na teren. Posebice iz moga kuta gledanja, jer na travnjaku više ne vidim tko je na suprotnoj strani, zanima me samo uspjeh i za njega uvijek dajem maksimum. Josip i ja smo zapravo slični u poimanju nogometne igre, koja nas je i svrstala na identično mjesto u momčadi, koje određuje smjer susreta. Za našu je momčad te stručni stožer i sve u klubu današnji sraz svojevrsna nagrada za dosadašnji uloženi trud i postignute rezultate, tako da svi zajedno trebamo uživati u trenutku. Mnogi iz svlačionice u karijerama nisu imali ni približno tako jak ogled i vjerujem da će u njemu dati maksimum, bez imalo respekta ili straha, pa što bude. A tada može biti samo dobro, o čemu najbolje svjedoči činjenica da su svi roviti u međuvremenu prizdravili, ne želeći propustiti feštu, odnosno nastojeći neposredno u njoj participirati iako će trener staviti samo spremne i sposobne za utakmicu, koja ipak nije revijalnog karaktera - zaključio je Matija Mišić, koji je prethodna dva prvenstvena ogleda preskočio zbog kartona i osvježio se za sučeljavanje s bratom, za kojeg neće biti popusta ni prolaza. Iako će se o tome nešto pitati i Josipa, ako u bogatom i širokom rosteru "modrih" dobije priliku trčati bjelobrdskim umjetnim travnjakom, na kojem će šef domaće struke Tomislav Steinbrückner momčad postaviti u formaciji 4-2-3-1, a očekuje se sljedeća početna: Đilas - Periša, Dobrijević, Majtanić, Župan - Gbane, M. Mišić - Čikvar, Ilić, I. Mihaljević - Šimičić.



Dražen Lekšan
Današnji susret počinje u 15 sati, a na suprotnim stranama stajat će braća Matija i Josip Mišić

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike