Sport
NEXE UVJERLJIV KOD KUĆE PROTIV ŠVEDSKOG SAVEHOFA

Zabijao i vratar Moreno Car
Objavljeno 26. listopada, 2021.

"Gromovi" udaraju i dalje. Nakon pobjede u Francuskoj nad PAUC Handballom, rukometaši NEXE-a u Europskoj ligi ostvarili su i prvu pobjedu u Našicama. Šveđani su zamrznuti na "minus osam".



Zvučat će čudno nakon konačnih 39:31 za našički sastav, ali svidjela nam se momčad iz Partillea, grada u kojemu se održava jedan od najvećih rukometnih turnira za mlađe uzraste. Naravno, još su nam se više svidjeli zbog konačnog rezultata, ali mladi i potentni švedski tim pokazao je i odlike vrhunske momčadi.

Odgovor na trku


Najviše teže napadu na nepostavljenu obranu, a svaku pogrešku kažnjavaju preko krila iz kontri. U toj jurnjavi i agresiji zasad često i pogriješe, pa onda u takvim situacijama golobradi Šveđani često znaju "dobiti po ušima", što je bio i slučaj u Našicama. Do 11. minute Šveđani su imali minimalno vodstvo. Vratar Moller čak je triput zaredom skinuo šuteve Manci-Mičevića koji je ozlijedio prst, zbog čega je u napad na desnom vanjskom ušao Vejin, a u obrani je s Jaganjcem na "trojci" zaigrao specijalist u obrani Alen Blažević, pa je brzo Branko Tamše morao odustati od želje igranja bez promjene u fazi napad-obrana. NEXE je do prvog vodstva došao u 13. minuti. Strijelac je bio Ivan Vida koji je na desnom krilu zamijenio teže ozlijeđenog Frana Miletu. Uslijedile su našičke minute, malo i sreće, jer je nakon jedne vratnice Jelinić istrčao kontru, pokazujući kako i Našičani mogu odgovoriti trkom, za vodstvo u 19. minuti 13:8. Nakon time-outa gosti su se konsolidirali, krenuli su kažnjavati pogreške NEXE-a, pa su zahvaljujući ponajprije Westbyu s lijevog i Karlssonu s desnog krila u 24. minuti stigli na samo pogodak zaostatka (14:13). Zanimljiva je bila završnica u kojoj se ponovno raspoloženom Jaganjcu napadački priključio Vejin, ali i vratar Moreno Car. Dvaput je zatresao mrežu, nažalost, drugi pogodak nije priznat, jer lopta nije prešla crtu prije sirene. Zato je priznat onaj pola minute prije kraja prvog poluvremena za konačnih 18:15 nakon prvog poluvremena, a u kojemu je Car imao samo dvije obrane, a vratari Savehofa Moller i Obling devet u kombinaciji. A NEXE je vodio 18:15.

Car proradio i na vratima


U nastavku Car je proradio i na vratima, a NEXE je lako nalazio rješenja za gostujuću dublju 5-1. obranu. Pomogao je Našičanima i trener Savehofa u želji za dostizanjem domaćina zaigrao je "sedmog igrača". Neuspješno, pa je Car zabio svoj drugi pogodak, a na prazna vrata dvaput je bio strijelac i Jelinić, pa je nakon jednog takvog pogotka NEXE na ulasku u zadnjih deset minuta vodio 33:24. Od još veće katastrofe Savehof je čuvao lijevi vanjski Schroder, ali i vratari, pa je Obling imao čak 13 obrana, a kada se doda i Mollerovih šest, a pri tome je NEXE postigao 39 pogodaka, onda je jasno kakav su posao prije svega u napadu odradili igrači NEXE-a. Ponovno je najviše zabio Halil Jaganjac, premda su doprinos dali i Jelinić, Tomič Vejin, Vida u završnici i Severec. Jaganjčev deveti pogodak bio je ujedno i 39. za NEXE, zadnji na utakmici. Nakon samo nekoliko sekundi uslijedilo je novo slavonsko veselje, uz već neizostavno "Inati se Slavonijo".




Krešimir Lacković
NEXE * 39 (18)

SAVEHOF * 31 (15)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1500. Suci: Kursad Erdogan i Ibrahim Ozdeniz (oba Turska).

NEXE: Car 2 (10+0), Radovanović, Barišić-Jaman 3(2), Vejin 4, Jelinić 7, Vida 3, Manci-Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec 4, Godec, Moslavac 2, Tomić 5, Jaganjac 9, Kavčič i Pribetić.

SAVEHOF: S. Moller (6+0), Obling (13+0), F. Moller 2, Aga Eck, Westby 7, Spante, Brolin, Stenbacken, Salihi 4, Celander, Lennernas, Karlsson 5, Schroder 10(1), Ellefsen 3.

SEDMERCI: NEXE 2(2), Savehof 1(1); ISKLJUČENJA: NEXE 12 minuta (Tomić 2, Blažević 2, Moslavac 2, Kavčić 2, Jaganjac 2+2), Savehof 4 minute (Ellefsen 2, Karlsson 2)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike