Sport
SENZACIJA U PROVANSI

Bit će privilegij gledati još
malo Jaganjca u Našicama
Objavljeno 20. listopada, 2021.

Napokon smo i to dočekali. Pobjedu jedne hrvatske rukometne momčadi nad francuskom! I to još na jugu Francuske. Rukometaši NEXE-a pobjedom su krenuli u Europskoj ligi. Na gostovanju su svladali PAUC Handball, trenutačno drugoplasirane momčadi francuske lige iza nedodirljivog PSG-a.



Odjeknulo je to u rukometnoj Europi. Ne i u Francuskoj. Očekivano. Na klupskoj stranici PAUC Handballa samo su šturo izvijestili kako je njihova momčad poražena od NEXE-a te da se moraju što prije oporaviti, jer već u petak igraju francusko prvenstvo protiv Creteila, a sljedeći tjedan gostuju u Magdeburgu u Europskoj ligi. Zato na službenoj stranici EHF-a sipaju hvalospjeve prema NEXE-u. Pobjedu nazivaju najvećim iznenađenjem. Posebno ističu Halila Jaganjca, za kojeg kažu kako bi mu u Našicama trebali dati zlata koliko je težak. A ima u tom momku visokom dva metra sigurno oko "stotke". Još većeg srca i hrabrosti. Velikom PAUC Handballu, koji u svojim redovima ima niz francuskih reprezentativaca, strpao je devet pogodaka. Onaj zadnji pogodio je tri sekunde prije kraja. Kada je NEXE krenuo u napad kod rezultata 29:29, Branko Tamše je pozvao time-out. Upozoravao je na koncentraciju i da se ne rade gluposti. Imali su bod u "džepu", ali zašto ne bi uzeli i drugi. I krenuo je napad, Velkavrh, Vejin i Jaganjac sjajno su odradili križanja, Jaganjac se izvukao praktički na poziciju desnog vanjskog i topovski matirao perspektivnog vratara Kalima Zahafa, 19-godišnjaka koji je nešto više od minute ranije obranio sedmerac Vejinu te tako svojoj momčadi pomogao čak doći i do pobjede. NEXE se obranio, a onda se dogodilo tih 28 sekundi koje su prethodile velikom slavonskom slavlju usred Provanse. Na terenu, ali i na tribinama, gdje je raširenih ruku slavio Josip Ergović s nekolicinom Našičana koji su na jug Francuske stigli minibusom.

Jutro poslije, igrači NEXE-a vratili su se u Hrvatsku. Sletjeli su u Zadar, a junak susreta Jaganjac želio je posvetiti ovu pobjedu svome suigraču. U 25. minuti ozlijedio se Fran Mileta. Prognoze nisu dobre, sumnja se čak na puknuće križnih ligamenata.

- Pobijedili smo zbog Milete. Odigrali smo srčano, muški i želim ovu pobjedu posvetiti njemu. Nadam se samo dobrim vijestima nakon pregleda - poručio je Jaganjac.

Da, prava je šteta zbog ozljede mladog desnog krila. Šteta je i za momčad NEXE-a, ali i za mladića koji se zajedno s Jaganjcem trebao naći na okupljanju reprezentacije početkom studenoga. Sada valjda više nema nikakve dvojbe može li konačno izbornik Hrvoje Horvat računati na Jaganjca. Ne samo da može, nego i mora. Dobro su mu poznate njegove kvalitete, dvije i pol godine vodio ga je u NEXE-u. Njegov napredak bio je vidljiv iz polusezone u sezonu, a sve više se pretvara u, kako bi ga na stranici EHF-a opisali, "sljedeću najbolju stvar hrvatskog rukometa". On sam nije sumnjao ni u sebe ni u momčad.

- Mi smo bili svjesni svoje kvalitete i nakon što smo izbacili Silkeborg. Ova pobjeda je još veća. Ne znam jesmo li ikada ovako uglednog protivnika pobijedili u gostima. Nadam se kako će biti još ovakvih utakmica i pobjeda.

Bit će ih, ali u Jaganjčevoj režiji u Našicama i ne previše. Već sljedeće ljeto odlazi u poljski Kielce. Zato će biti privilegij gledati još neko vrijeme Jaganjca u Slavoniji.



Krešimir Lacković
PAUC H.        29 (14)

NEXE        30 (17)

AIX EN PROVANCE - Arena du Pays d’Aix. Suci: Ivan Cacador i Eurico Nicolau (POR)

PAUC HANDBALL: Romero Carreras (8 obrana), Cabanes, Kristjansson 8, Ong 2, Lagarde 4, Pecina 2, Loesch 2, Filipović, Accambray 1, Konan 4, Clarac, Quintin,Brasseleur 2, Račić 2, Zahaf (2 obrane)

NEXE: Mileta, Barišić Jaman 2, Vejin 6, Car (10 obrana), Radovanović, Jelinić 4, Vida 2, Manci Mičević 1, Blažević, Velkavrh 3, Severec, Moslavac, Tomić 4, Kavčič, Jaganjac 8 i Pribetić.

SEDMERCI: PAUC Handball 1(1), NEXE 5(3); ISKLJUČENJA: PAUC Handball 6 minuta (Pecina 2, Accambray 2, Clarac 2), NEXE 10 minuta (Manci Mičević 2+2, Moslavac 2, Jaganjac 2+2).
Možda ste propustili...

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike