Tehno
BEAM (GEN 2) BIT ĆE DOSTUPAN OD 5. LISTOPADA

Beam iduće generacije s podrškom za Dolby Atmos i nove audioformate
Objavljeno 24. rujna, 2021.
Sonos je najavio Beam (Gen 2), novu verziju svog kompaktnog soundbara za TV, glazbu, igre i drugo koji pruža nadograđeno, sveobuhvatnije zvučno iskustvo s naglašenijom dubinom i jasnoćom kao i podršku za Dolby Atmos. Beam (Gen 2) bit će globalno dostupan od 5. listopada po cijeni od 3799 HRK, a predbilježbe su otvorene već sada na Sonos.com. Sonos je također otkrio planove da ponudi Ultra HD i Dolby Atmos Music kasnije ove godine preko Amazon Music, dajući slušateljima mogućnost da dožive najkvalitetniju streaming glazbu i imerzivni 3D zvuk.

"Često govorimo o tome kako je ‘Hollywood at Home‘ pravi katalizator našeg poslovanja, a Beam je odigrao veliku ulogu u tome kao jedna od najprodavanijih zvučnih traka u svojoj kategoriji", rekao je Patrick Spence, izvršni direktor Sonosa. "Uzimajući u obzir ono što smo tijekom godina naučili o vrhunskom slušanju i kućnom kinu, pronašli smo način da u Beam uvedemo nove značajke i znatno bolji zvuk, sve u istoj kompaktnoj veličini koja se pokazala iznimno popularnom među korisnicima."

Vrijeme ne može biti bolje ususret jesenskim filmovima i emisijama koje se željno iščekuju. Novi Beam nadograđuje iskustvo kućnog kina. Kompatibilan je s više od 100 streaming usluga dostupnih u aplikaciji Sonos i obožavatelji mogu očekivati uzbudljiva poboljšanja zvuka, dizajna i pakiranja, uključujući D audio uz Dolby Atmos: impresivna zvučna tehnologija koja vas stavlja u središte zbivanja, bilo da osjećate avione kao da lete iznad vas, čujete korake koji se kreću po prostoriji ili čujete soundtrack filma svuda oko sebe. Poboljšani zvuk, ista veličina: s većom procesorskom snagom i novorazvijenim postupnim nizom zvučnika, Beam usmjerava i lokalizira zvuk po prostoriji za uistinu živopisno iskustvo. Zvučnik je sada također kompatibilan s HDMI eARC sučeljem na vašem televizoru, tako da svoje omiljene filmove i igre možete doživjeti u zvuku još veće razlučivosti uz podršku novih audioformata. Elegantniji dizajn: ažurirana polikarbonatna rešetka koja je precizno perforirana omogućuje zvučniku da zvuči sjajno i da se bez problema uklopi u vaš dom, baš poput Sonos Arca. Jednostavno, sigurnije postavljanje: sa samo dva kabela i novim mogućnostima NFC-a postavljanje je besprijekorno i možete početi slušati već u nekoliko minuta. Jednostavno otvorite aplikaciju Sonos, slijedite nekoliko upita i dodirnite svoj telefon na Beam. Kao i svi Sonos proizvodi, novi Beam podešen je uz doprinos ekipe Sonos Soundboard - skupine vodećih ljudi iz svijeta glazbe, filma i drugih sadržaja - kako bi pružio najbolje i najautentičnije zvučno iskustvo. Također možete fino prilagoditi Beamov zvuk s Trueplay tehnologijom, koja detektira i prilagođava zvučnik refleksijama zidova i namještaja, pružajući vam najbolje iskustvo slušanja s obzirom na raspored u vašoj sobi. M.R.