Sport
BIJELO-PLAVI IGRAJU 1/16 FINALA HRVATSKOG KUPA

U Beletincu hvatanje zaleta za nedjeljni susret s Goricom
Objavljeno 15. rujna, 2021.
Susret Bednja - Osijek igrat će se uz izravan prijenos na HNTV-u od 16 sati

Nogometaši Osijeka unaprijed će odraditi obvezu u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Nakon gostovanja u Kranjčevićevoj, gdje su u dramatičnim okolnostima osvojili bod u susretu s Lokomotivom, bijelo-plavi se nisu vratili kući, nego su današnji (srijeda) Kup susret s Bednjom dočekali u Sv. Martinu na Muri.



To je utakmica koja bi trebala proći bez stresa. Domaćin, koji je četvrtoligaš, nije "lijeva" momčad, o čemu svjedoči i njegov niz od gotovo već 50 utakmica bez poraza, ali to je podatak koji ne bi smio igrati nikakvu veću ulogu. Osječani šepaju u prvenstvu, pa nije isključeno da će im Hrvatski kup ostati prilika za osvajanje toliko željenog trofeja.

Ozbiljnost na prvom mjestu


Zanimljivo je kako Osječani u posljednje vrijeme, kada igraju Kup susrete protiv niželigaša, uglavnom protiv sebe imaju momčadi koje su izrazito dominante u svojim ligama. Tako je bilo prošle sezone protiv Crikvenice, pa onda i s Kurilovcem, ali to nije bilo nikakav problem. Istina, s obzirom na probleme s kojima se Osijek suočava u ovom trennutku, bilo kakvo opuštanje protiv Bednje nikako nije opcija.- Ozbiljnost prije svega. Ne gledamo ih kao četvrtoligaša jer oni kvalitetom znatno nadilaze taj stupanj natjecanja. Bili su prošle sezone prvaci, ali nisu željeli ući u Treću ligu. Imaju niz nepobjedivosti, a on traje već gotovo 50 utakmica. Opušteniji pristup u takvim utakmicama može stvoriti probleme i to svakako želimo izbjeći. Izvjesno je da će u momčadi biti određenih promjena - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Može se očekivati kako neće biti "određenih" promjena, nego da će Bjelica priliku dati većini igrača koji nisu bili u akciji u susretu s Lokomotivom, što je i prirodno s obzirom na to da već u nedjelju osječku momčad čeka iznimno važan prvenstveni susret s Goricom. I to je jedan od razloga zbog kojeg u Beletincu treba odigrati kvalitetnu utakmicu.

Posve nova postava?


Osijek se najviše muči u ofenzivnom dijelu igre, pa susret s Bednjom donosi dobru priliku za isprobavanje nekih napadačkih ideja koje bi mogle biti korisne protiv Gorice. Treba bijelo-plavima jedan susret u kojem će probiti blokadu što se pojavila u realizaciji, ali to prije svega zahtijeva odgovoran i angažiran pristup susretu. Iako je za očekivati kako će na teren od prve minute poslati posve drukčiju momčad od one protiv Lokomotive, u njoj će biti zvučnih imena koja su ove sezone često bila u udarnoj momčadi. Prije svih to se odnosi na Laszla Kleinheislera, koji se protiv Lokomotive odmarao jer se kasno vratio s reprezentativne akcije, a zaigrati bi trebao i Ndockyt, koji je u međuvremenu produžio boravišnu vizu za EU.

- U međuvremenu su nam se priključila i preostala dva reprezentativca, Kleinheisler i Ndockyt. Želimo našu lokomotivu ponovno usmjeriti na pobjednički kolosijek, a ovaj dvoboj trebamo iskoristiti i kao dobru pripremu za prvenstveni ogled s Goricom - smatra Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Uglavnom, prolazak Osijeka u osminu finala Kupa ne bi uopće smio biti upitan, a nije nevažan ni način na koji će to ostvariti. Otkako je Bjelica na klupi, bijelo-plavi su utakmice tog tipa rješavali bez ikakvog stresa, pa će tako valjda biti i ovaj put.

Vjerojatni sastav: Malenica, Miloš, Bralić, Caro, Čeberko, Žaper, Kleinheilser, Pilj, Ndockyt, Bočkaj, Topčagić.

Susret šesnaestine finala Kupa Bednja - Osijek igra se u Beletincu s početkom u 16 sati uz izravan TV prijenos na HNTV-u.



Dalibor Keler
Nenad Bjelica

trener Osijeka

Tražim ozbiljnost. Bednju ne gledamo kao četvrtoligaša jer ona kvalitetom znatno nadilazi taj stupanj natjecanja. Bili su prošle sezone prvaci, ali nisu željeli ući u Treću ligu. Imaju niz nepobjedivosti, a on traje već gotovo 50 utakmica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike