Sport
NOVO VODSTVO MORAT ĆE POKAZATI DA JE SAMOSTALNO

Zdravko Mamić nema utjecaja u Savezu
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
Nakon što je ustoličen na mjesto predsjednika HNS-a, Marijana Kustića dočekalo je i neugodno pitanje - tko je zapravo šef hrvatskog nogometa? Je li se i dalje u HNS-u radi onako kako naredi boss iz BiH, bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, ili je naš savez napokon otrgnut iz njegova čvrstog zagrljaja?

- Zdravko Mamić nema utjecaja u Savezu ni u vođenju ni u kadroviranju. Mi imamo svoje vodstvo i svojim potezima pokazali smo tko vodi Savez i odlučuje o svemu - odgovorio je novi predsjednik HNS-a koji je odbacio tezu o Mamiću kao gazdi, a iz svog programa izdvojio je unaprjeđivanje suradnje s jedinicama lokalne samouprave u pogledu infrastrukture i najavio kako će HNS voditi stručni ljudi.

- Mijenjat ćemo sastav svih komisija i uvodit ćemo u HNS stručne ljude. Problem stadiona i dalje postoji, Zagreb i Dinamo zaslužuju stadion, ali reprezentacija će igrati diljem Hrvatske. Mi ćemo dati podršku Zagrebu, vlasti i svima koji su voljni razgovarati o stadionu, ali za HNS komercijalno nije isplativo da gradi stadion u jednom gradu - rekao je Kustić.

Znači, novi predsjednik HNS-a nije za izgradnju nacionalnog stadiona za što se zalagao njegov prethodnik Davor Šuker, koji je imao viziju "Hrvatska samo u Zagrebu". Šuker je želio novi stadion u metropoli, koji bi bio stalni dom Vatrenih u domaćim utakmicama. Nije ni tada osluškivao glas javnosti, koja je željela gostovanje hrvatske reprezentacije u svim našim gradovima, a ne samo u Zagrebu. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike