Sport
ŽDRIJEB U NYONU

Ako prođu Pogon Osječani
idu na CSKA ili Liepaju
Objavljeno 19. srpnja, 2021.

Troje hrvatskih predstavnika u Konferencijskoj ligi Hajduk, Rijeka i Osijek saznali su u ponedjeljak svoje potencijalne protivnike u 3. pretkolu na ždrijebu održanom u sjedištu Uefe u Nyonu.

Hrvatski viceprvak Osijek, koji u 2. pretkolu igra protiv poljskog Pogońa iz Szczecina, u slučaju prolaska u sljedećem pretkolu ide na boljeg iz susreta između sofijskog CSKA-a i latvijske Liepaje

 Ako Hajduk u 2. pretkolu prođe kazahstanski Tobol, onda ga u 3. pretkolu očekuje pobjednik dvoboja između ciparskog Apollona iz Limassola i Slovačke Žiline.

Izbaci li Rijeka maltešku Gziru United, onda će u 3. pretkolu ići na pobjednika susreta između škotskog Hiberniana i Santa Colome iz Andore.

Drugo pretkolo na rasporedu je 22. i 29. srpnja, a treće je 5. i 12. kolovoza.


Drugo pretkolo, prva utakmica, četvrtak 22. srpnja:
Gzira United - Rijeka  (19:00 sati) - uzvrat je u Rijeci 29. srpnja
Hajduk - Tobol  (21:00 sat) - uzvrat je u Kostanayu u Kazahstanu 29. srpnja
Pogon Szczecin - Osijek  (21:00 sat) - uzvrat je u Osijeku 29. srpnja

Parovi trećeg pretkola:
Hibernian (Ško)/Santa Coloma (AND) - Gzira United (MLT)/Rijeka (Hrv)
Hajduk (Hrv)/Tobol (KAZ) - Apollon Limassol (Cip)/Žilina (Slk)
CSKA Sofija (BUG)/Liepāja (Lat) - Pogon Szczecin (POLJ)/Osijek (Hrv)

Hina

Dinamo u 3. pretkolu protiv Juranovićeve Legije ili estonske Flore

Nogometaši Dinama će, ako prođu ciparsku Omoniju, u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika dvoboja između Legije iz Varšave i estonske Flore iz Tallinna, odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu u sjedištu Uefe u Nyonu.

Prve utakmice 3. pretkola LP na rasporedu su 3. i 4. kolovoza, a uzvrati 10. kolovoza.

 Protiv varšavske Legije, za koju igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović, Dinamo nikad nije igrao, a protiv Flore je odigrao tri susreta u kvalifikacijama za Europsku ligu i tri puta  je slavio. Zadnji puta susreli su se u listopadu prošle godine u zadnjem pretkolu EL i Dinamo je eliminirao Floru sa domaćom 3-1 pobjedom u kojoj je dvostruki strijelac bio Arijan Ademi, a  jedan pogodak dodao je Mario Gavranović.

 Prvu utakmicu 2. pretkola Dinamo će protiv Omonije igrati u utorak, 20. srpnja, na stadionu Maksimir, a uzvrat je 27. srpnja u Nikoziji.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike