Sport
SRETAN ZAVRŠETAK

Stanje je stabilno
Objavljeno 13. lipnja, 2021.
Nogomet je važan, neki su ludo inficirani s njim i kažu kako im je ta igra sve na svijetu, ali realno, nogomet je u nekim trenucima potpuno nevažan. Koliko god utakmica bila važna, a ulog velik. Bio je nevažan i u Kopenhagenu, na Parken stadionu, gdje se dogodila strašna scena, nikad prije viđena na velikom natjecanju, ali, srećom, ne s tragičnim, nego sa sretnim završetkom.

U 44. minuti utakmice između nogometaša Danske i Finske veznjak Christian Eriksen odjednom je pao na travnjak. Nikome nije bilo jasno što se događa, a onda su nastupile minute šoka i očaja, vidjeli smo scene koje nikada više ne želimo vidjeti. Kapetan danske reprezentacije Simon Kjaer prvi se snašao, potrčao prema suigraču i pružio mu prvu pomoć, a onda su se prema Eriksenu svi sjurili. I počela je borba za život. Na stadionu muk i nevjerica, gledatelji s tribina u šoku su gledali kako liječnici oživljavaju 29-godišnjeg Christiana, a to su scenu vidjeli i milijuni gledatelja preko TV-a. Danski nogometaši svojim su tijelima napravili "štit" i zaklonili Eriksenovo tijelo od kamera i fotoreportera, dok su se liječnici borili da Christianovo srce izdrži...

Liječnici su 15-tak minuta reanimirali Eriksena, koji je navodno doživio srčani udar, postavili ga na nosila i iznijeli s travnjaka.

Utakmica je bila prekinuta do večernjih sati, Finska je slavila 1:0, ali malo je tko od Danaca bio razočaran. Ipak, bio je to dan kada je Eriksen dobio najvažniju utakmicu života, a sve ostalo je bilo nevažno.

I. Li.



Danski savez je objavio kako je Eriksenovo stanje stabilo, ali ostaje u bolnici na pretragama
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike