Sport
GOTOV GODIŠNJI

Bijelo-plavi kreću po još veći iskorak
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
Završila je stanka za nogometaše Osijeka, koji danas počinju pripreme za novu sezonu. Nakon prošle, u kojoj su porušili brojne klupske rekorde te do same završnice bili u borbi za povijesni naslova prvaka, pred bijelo-plavima je veliki izazov ne samo ponoviti takva izdanja nego ih i nadmašiti.



To je nužno kako bi se stiglo do trofeja i ne treba dvojiti kako će trener Nenad Bjelica to jasno poručiti svojim igračima već od prvog dana zajedničkog okupljanja. Letvica očekivanja sve se više podiže, i tko to ne bude mogao pratiti svojim izvedbama, neće biti u prvom planu, a vjerojatno ni predugo ostati u Gradskom vrtu. Prva prozivka je u 10 sati, kada će igrači obaviti uvodna testiranja, a potom će poslijepodne imati i prvi trening. Osječani će uvodni tjedan odraditi u svom gradu, a potom će 21. otputovati u Sveti Martin na Muri, gdje će boraviti do 3. srpnja. U planu je odigravanje četiri pripremne utakmice kako bi potpuno spremni i u što boljoj formi dočekali početak nove sezone u HNL-u (16. - 18. srpnja), ali i europske izazove koji za bijelo-plave počinju 22. srpnja.



Na prvom okupljanju bit će dosta gužve, trebali bi se pojaviti i svi igrači koji su prošle sezone bili na posudbama, a o čijoj će sudbini Bjelica sa svojim pomoćnicima odlučiti u sljedećim danima. Jasno je kako se većina njih vidi u Gradskom vrtu, uvjerena kako se mogu izboriti za mjesto, a ostaje vidjeti dijeli li njihovo mišljenje i najbolji trener HT Prve lige, u izboru prvoligaških igrača i trenera. Među 30-ak imena koja će osvanuti danas u klupskim prostorijama neće biti reprezentativaca Škorića i Kleinheislera, kojima Klub sigurno želi da se što kasnije pridruže ostatku momčadi, a izostat će i južnoamerički dvojac Mierez i Silva, koji će se priključiti naknadno. U kadru će biti i neka nova lica, Gržan, Hiroš i Bralić trebali bi ne samo proširiti nego i pojačati konkurenciju, a sve navijače bijelo-plavih najviše zanima tko će im se još i kada pridružiti. U planu je sigurno još bar pojačanje u veznom redu, hoće li to biti Caktaš ili netko drugi, ostaje im se tek za naoružati strpljenjem i pričekati objavu iz Gradskog vrta. G. Roguljić
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike