Sport
CHELSEA OSVOJIO LIGU PRVAKA

Kovačića čeka slavljenička torta
Objavljeno 30. svibnja, 2021.
Chelsea je drugi put u povijesti postao nogometni prvak Europe. U engleskom finalu odigranom pred 14.110 gledatelja u Portu klub sa Stamford Bridgea svladao je Manchester City sa 1:0 pogotkom Havertza (42). Postao je 13. klub koji je najmanje dva puta stizao na vrh Europe, popravivši dodatno svoju sjajnu statistiku u europskim finalima, s obzirom na to da mu je ovo šesti trofej u sedmom završnom susretu, jedino je izgubio prvo finale Lige prvaka protiv M. Uniteda.

Slavlju londonskog kluba pridonio je i Mateo Kovačić, koji je tako nastavio sjajan hrvatski niz osvajača europske krune koji je počeo još 2013. godine. Od tada je svake godine bar jedan Hrvat podizao najvrjedniji klupski pehar, a hrvatskom je veznjaku to sada uspjelo već četvrti put, čime se izjednačio s Lukom Modrićem. Kovačiću je ovaj možda i najdraži, jer je nakon tri trofeja s Real Madridom prvi put i zaigrao u finalu, odradivši posljednjih 17 minuta. Minutaža bi vjerojatno bila i veća, s obzirom na to koliko ga menadžer Tuchel cijeni, da se u završnici sezone nije ozlijedio, no najvažnije je da se oporavio te će spreman i iznimno sretan stići u redove hrvatske reprezentacije. Suigrači u nacionalnom dresu već su ga "izbombardirali" čestitkama na velikom uspjehu, a i izbornik Zlatko Dalić sretan je što će se u kampu Vatrenih ponovno častiti.

- Izuzetno mi je drago što se nastavlja naša tradicija da tijekom ovih okupljanja na kraju sezone imamo tortu za pobjednika Lige prvaka. Zaista je krasan podatak da devetu godinu zaredom imamo pobjednika najjačeg klupskog natjecanja na svijetu jer je to dokaz velike vrijednosti hrvatskog nogometa i naših igrača. Čestitke od srca Mateu, svima nam je jako drago zbog njega. Ovaj trofej će mu, vjerujem, biti odlična inspiracija da s Hrvatskom odigra pravi Euro, i veselimo se dočekati ga pljeskom kada nam se uskoro pridruži - rekao je izbornik naše reprezentacije.

Slavlje Chelseaja značilo je i nastavak niza poraza debitanata u finalima Lige prvaka, jer je M. City već osmi klub u nizu koji je u svom prvom finalu ostao prekratak. Menadžeru Cityja Guardiolu ostaje glavobolja i brojne kritike zbog odabira taktike, a Tuchel je u četiri mjeseca na klupi Londončana napravio golem posao i vjerojatno "kupio" novi ugovor. G. Roguljić
Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike