Sport
PANONSKA UTRKA

Krug oko mostova za pomoć bolnici
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
Cilj je istrčati 20.000 kilometara i prikupiti 20.000 kuna kako bi se pomoglo KBC-u Osijek

U subotu bi se kod Doma Veslačkog kluba Iktus ponovno trebao okupiti velik broj trkačica i trkača. Na rasporedu je četvrto izdanje Panonske utrke, proteklih se godina ta utrka odvijala u sjajnom ozračju, pa se očekuje nastavak tradicije i još jedan veseli i zanimljiv trkački skup.

Misija utrke je humanitarna, cilj je istrčati 20.000 kilometara i prikupiti 20 tisuća kuna za KBC Osijek. Svaki istrčani kilometar znači kuna više za osječku bolnicu, a to je razlog više da se u subotu navrati do promenade i priključi trkačkoj karavani koja će startati kod Iktusa i nakon kruga oko mostova vratiti se do Iktusa gdje je i cilj utrke.

Zbog specifičnih vremena u kojima živimo, u tijeku je i virtualna Panonska utrka u kojoj se također prikuplja novac za KBC Osijek, dok je ona uživo u subotnje kasno poslijepodne. Skup počinje u 18 sati, u 18.30 na rasporedu je dječja utrka na 300 metara, a pola sata kasnije (19) startaju trkačice i trkači na pet kilometara.

Prema riječima organizatora, Panonska utrka je manifestacija koja promovira zdrav život i potiče na bavljenje sportom, u protekle tri godine okupila je nekoliko tisuća trkača i trkačica, a cilj je potaknuti što više ljudi ne samo na bavljenje sportom nego i na njegovanje zdravih navika koje podrazumijevaju - boravak u prirodi, druženje s najmilijima i zabavu.

Ove godine pozitivnu energiju Panonske utrke prepoznao je HEP kao generalni pokrovitelj utrke, a uz nju su opet stali i Grad Osijek te Osječko-baranjska županija.

- U našemu gradu sve je više utrka koje postaju tradicionalne i imaju sve veći broj sudionika. Ovaj vikend pred nama je četvrta Panonska utrka i još jednom koristim priliku pozvati sve Osječane da se prijave online preko web-stranice www.panonskautrka.hr i sudjeluju u subotnjoj utrci - poručila je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Ivana Liović

Najčitanije iz rubrike