Sport
LIGA ZA PRVAKA

Raspucana Lojna zabila čak polovinu od osam pogodaka
Objavljeno 2. svibnja, 2021.
Zagrepčanke su ove sezone s Osijekom igrale na tri različita igrališta i doživjele treći poraz

U nedjelju su nogometašice Osijeka krenule u zaključnu misiju vraćanja titule prvaka Hrvatske kući, za što im je u prvom kolu doigravanja protivnik bio zagrebački Agram, četvrtoplasirana ekipa osnovnog dijela prvenstva od 14 kola u kojima su im Osječanke nanijele oba poraza izražena dvoznamenkastim rezultatom.

Na ŠC-u “Ante Gotovina” rezultat je glasio 15:0, u Zagrebu 11:1, a jučer su na igralištu “Kraj Drave” popularne “zečice” slavile s nešto skromnijim ishodom. I osam, međutim, lopti u mreži gostujuće vratarke zorno svjedoči o razlici u kvaliteti koja bi se uskoro ponovno trebala demonstrirati u polufinalu Kupa Hrvatske kada će rivalke zamijeniti domaćinstva jer će se za finale boriti u Zagrebu. Na taj, ali i ostale ovosezonske susrete štićenice trenera Marijana Vuke mogu ići samopouzdano i autoritativno, kakve su jučer bile na vjetrovitom Elektrinu igralištu, gdje je briljirala Izabela Lojna. Osječka je kapetanica, naime, postigla polovinu pogodaka od kojih hat-trick u prvom poluvremenu, kada je bila i jedina strijelkinja. Iako je lopta od prve minute “plesala” oko zagrebačkog 16-erca, tek je u 18. prvi put završila iza leđa solidne vratarke Tamare Pilije. Neposredno uoči odmora Lojna je još u dva navrata svladala zagrebačku čuvaricu mreže kojoj je u osmoj minuti nastavka iskusna Kristina Nevrkla zabila i četvrti pogodak te posve definirala ostanak bodova u kući. Nakon što je osječki strateg u 25. minuti načinio prisilnu izmjenu ubacivši Laru Lucić umjesto Nele Andrić, poslije Nevrklina pogotka prigodu je dao još dvjema mladim igračicama raspoloživima na klupi za pričuve. Klara Kovačević tako se uspjela upisati u strijelce zabivši šesti jučerašnji pogodak prije kojeg je petu egzekuciju načinila prva ligaška strijelkinja Lorena Balić. Zagrepčanke su u završnici posve pale, pa su Osječanke u istom ritmu postigle još dva pogotka i popravile gol-razliku zbog koje su ušle s prve pozicije u doigravanje te ju sada i zadržale. Tome su pridonijele još Lojna svojim četvrtim pogotkom, a susret je zaključila Martina Šalek za ugodnih 8:0. Osječankama sada slijede tri u nizu gostovanja od kojih je prvi sljedeći u zagrebačkom Maksimiru s Dinamom, zatim će na noge aktualnim prvakinjama u Split te na uzvrat Agramu. Posljednja dva i odlučujuća susreta doigravanja igrat će “Kraj Drave”.

Dražen Lekšan
OSIJEK       8 (3)

AGRAM       0

OSIJEK - Igralište “Kraj Drave”. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Bez gledatelja. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci). Strijelci: 1:0 Lojna (18), 2:0 Lojna (39), 3:0 Lojna (44), 4:0 Nevrkla (53), 5:0 Balić (71), 6:0 Kovačević (74), 7:0 Lojna (81), 8:0 Šalek (88). Žuti karton: Kurkutović (Agram). Crvenih kartona nije bilo.

OSIJEK: Belaj, Adamović (od 61. Kovačević), Bulut, Andrić (od 25. Lucić), Culek, Nevrkla, Balić, Lojna, Medić (od 84. Štimac), Šalek, Lubina. Trener: Marijan Vuka

AGRAM: Pilija, Pazarac, Pavičić, Slavica (od 76. Duvnjak), Šaban, Kurkutović, Barunović, Bičanić (od 49. Resanović), Jakobašić (od 54. Janković), Bošnjak (od 76. Šemper), Bučić. Trener: Ivica Milković
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike