Sport
PROBLEMI S BEKOVIMA

Na Poljudu bez Igora Silve i Jurčevića
Objavljeno 15. travnja, 2021.
Trener Osijeka Nenad Bjelica suočen je s neočekivanom bekovskom krizom uoči derbija na Poljudu s Hajdukom u petak. Utakmica u Koprivnici pokazala je određene slabosti na pozicijama bočnih igrača. Igor Silva nije u formi na kakvu nas je navikao, a Petar Bočkaj u Podravini je bio indisponiran. Iz toga se moglo naslutiti kako će se Bjelica za susret s Hajdukom možda vratiti u formaciju s četvoricom u posljednjoj liniji kako bi bolje zatvorio te problematične bočne pozicije. Međutim, stanje u momčadi kvari mu planove. Igor Silva neće moći igrati u Splitu zbog žutih kartona, a Mario Jurčević ima problema s mišićem, zbog čega neće konkurirati za taj susret. Tako je Bjelica ostao na samo jednom raspoloživom klasičnom bočnom igraču Mati Milošu. Međutim, opcija s četiri igrača u posljednjoj liniji nije umrla, jer je Jevhen Čeberko sposoban kvalitetno zatvoriti mjesto lijevog beka.


- Slažem se kako nam bočni igrači u Koprivnici nisu dali ono što smo očekivali, ali kakav bih bio trener ako ih maknem iz momčadi zbog jednog lošijeg nastupa? Kako bi onda dolazili do samopuzdanja - pita se Bjelica, pa dodaje:

- Sada je situacija specifična, jer ostali smo bez dva bočna igrača zbog više sile. Nisam još odlučio u kojoj ćemo formaciji igrati, ali to u konačnici nije važno. Nećemo se previše prilagođavati Hajduku, nego ću izabrati ono što mislim da je najbolje kako bismo došli do pobjede. Uostalom, već sam nekoliko puta rekao kako je naša momčad sposobna prilagodbama u hodu, što znači kako mi nije problem mijenjati formacije tijekom utakmice - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike