Sport
ZAHTJEVAN, ALI DOBAR PROLJETNI START NK ČEPIN

Pokraj Uljare ni tandem s vrha, Belišće i Marsonia, nije mogao do punog plijena
Objavljeno 15. travnja, 2021.

Momčad Čepina kvalitetna je konstanta slavonsko-baranjskog amaterskog nogometa. U prilog je toj činjenici i nedjeljni domaći ishod protiv Marsonije, s kojom je novi elektronski semafor na igralištu pokraj Uljare i na kraju pokazivao početnih 0:0. Za taj derbi 22. kola trećeligaškog istoka protiv drugoligaški ambicioznih Brođana trener Igor Toth nije mogao računati na Krstanovića, Jurića i Uglika, ali je od raspoloživog kadra načinio skladnu cjelinu, koja se oduprla naletima gostiju te i njih, kao dva tjedna prije Belišće (2:2), uskratila za dva boda.

Jedan osvojeni ipak je promovirao Marsoniju u ligaškog lidera, a Čepin pogurao na četvrtu poziciju, nakon što je prezimio na trećoj. Prihvatljiva situacija, naročito ako se pogleda raspored pet uvodnih proljetnih susreta, koji je "zelenima" odredio tri gostovanja te dočekivanje vodećeg tandema, iz Slavonskog Broda i Belišća. Nakon posrtanja u Jurjevcu i Ivankovu Čepinčani su sljedeće tri etape uzimali ponešto. Za konačni ovosezonski sud ima, dakako, još puno vremena, ali činjenice pokazuju da u Čepinu nitko lako ne osvaja bodove, pa ni momčadi s vrha poretka.

- Iznimno zahtjevan proljetni start apsolvirali smo na zadovoljavajući način te opetovano dokazali da nismo slučajno pri vrhu Treće HNL "Istok", parirajući klubovima zavidnog pedigrea, kakav je imao i nedjejni gost iz Slavonskog Broda, koji sigurno ne može biti razočaran remijem bez pogodaka. Posjed je lopte bio na strani igrača Marsonije, kojima smo zapriječili sve puteve prema mojim vratima, tako da i nisam imao puno ozbiljnog posla. Bio je to, uglavnom, pozicijski i tvrd sraz bez puno prilika, u čijem smo kontekstu mi imali povoljnije, ali ukupnom prezentacijom i rezultatom ne smijemo biti nezadovoljni. Poticaj je to za buduće oglede, od kojih je sljedeći na slično zahtjevnoj razini jer nas čeka gostovanje u Županji kod Graničara, kojem je uspjeh protiv Čepina potreban kako bi se vratio u željeni ritam. O tome će se, dakako, nešto i nas pitati, a unaprijed se veselimo tome susretu jer je on novi relevantniji ispit naših trenutačnih mogućnosti, ali i potencijala kojeg, nedvojbeno, ima u našem sastavu, nakrcanom mladim igračima, koji zasigurno razmišljaju o igranju u višim razredima od trenutačnog. Stoga se treba dokazivati iz utakmice u utakmicu i marljivo trenirati, jer bez toga sigurno nema napretka. Daljnji momčadski očekujem u nedjelju, kada ću ponovno, uz pomoć suigrača, nastojati mrežu sačuvati nedirnutom - pričao je čepinski čuvar mreže i najiskusniji "zeleni" Filip "Fićo" Jakovljević. D.Lekšan
Čepinčani su već godinama momčad koja uglavnom stanuje prvi vrhu Treće HNL “Istok”
Najčitanije iz rubrike