Tehno
UPOZNAJTE SONOS ROAM

Prenosivi pametni zvučnik čini slušanje jednostavnim gdje god se nalazili
Objavljeno 12. ožujka, 2021.
Zvuk modela Roam je moćan, prilagodljiv i nadmašuje sva očekivanja s obzirom na svoju veličinu, tako da ga možete spojiti na svoj Sonos sustav unutar Wi-Fi mreže i automatski se prebaciti na Bluetooth kada ste u pokretu. Lagano postavljanje i upravljanje, kao i nove pametne značajke, čine slušanje jednostavnim gdje god se nalazili. Teži nešto manje od pola kilograma, a Roam dizajn, elegantan ali izdržljiv, čini ga savršenim za dom, dvorište ili za nošenje sa sobom. Uređaj je dostupan od 20. travnja po cijeni od 1399 kuna.


Istovremena povezanost na Wi-Fi mrežu i preko Bluetootha omogućuje streamanje glazbe bez napora gdje god se nalazili. Kada ste kod kuće, Roam se povezuje na sustav i pušta glazbu preko Wi-Fi mreže, a kad se fizički udaljite od mreže, automatski se prebacuje na Bluetooth vezu s uparenim uređajem. S pomoću nove značajke Sound Swap možete držati play/pause gumb na zvučniku kako biste prebacili zvuk na najbliži zvučnik unutar vašeg sustava, što olakšava slušanje kada se krećete kroz više prostorija. Gotovo neprimjetna i vrlo jednostavna povezivost također omogućava Bluetooth komunikaciju s vašim cijelim sustavom, s obzirom na to da aplikacija Sonos dopušta grupiranje bilo kojeg zvučnika Sonos s Roam zvučnikom kada streamate preko Bluetootha. Roam funkcionira s desetcima streaming servisa, uključujući Sonos Radio, te se njime jednostavno upravlja preko aplikacije Sonos, vašim glasom preko Amazon Alexa ili Google Assistanta (gdje je podržana), Apple AirPlay 2 ili izravno iz aplikacije vašeg najdražeg streaming servisa. Precizno dizajnirana akustična arhitektura dostavlja bogat i detaljan zvuk s jasnoćom, dubinom i puninom koje biste očekivali od većeg zvučnika. Automatic Trueplay sada je dostupan kada ste povezani Bluetoothom, kao i preko Wi-Fi mreže, te podrazumijeva da je Roam uvijek namješten za najbolje iskustvo slušanja u bilo kojem okruženju.


Kombiniranjem elegancije i izdržljivosti Roam je otporan na prašinu i potpuno na vodu, s IP67 rejtingom, koji se rigorozno testirao, a dolazi u paketu sa silikonskim kapicama i fizičkim gumbima kako bi ga se zaštitilo od kapljica i udaraca. Roam je spreman za bilo koju pustolovinu sa do deset sati neprestanog reproduciranja u jednom punjenju i sa do deset dana trajanja baterije u stanju mirovanja. Kako biste napunili bateriju, Roam se može spojiti na prilagođeni magnetski bežični punjač Sonosa koji se prodaje zasebno, bilo koji Qi bežični punjač ili USB-C kabelom koji dolazi u paketu sa zvučnikom. Čak se i ambalaža brine o okolišu, jer je izrađena od 100 % razgradivog papira, s minimalnim količinama tinte, te ne sadržava jednokratnu plastiku. M.R.
Možda ste propustili...

OKUPILO SE VIŠE OD 500 ANALITIČARA, ISTRAŽIVAČA, KLJUČNIH OPINION MAKERA

Huawei održao 21. izdanje svog Globalnog summita

POTAKNUTA UMJETNOM INTELIGENCIJOM

Samsungova linija televizora i soundbarova

SAD: ŠTO PODRAZUMIJEVA ZABRANA KINESKE DRUŠTVENE MREŽE

TikTok je pod pritiskom i u ostatku Zapada, također zbog dijeljenja podataka