Tehno
IGRA PRINCESS PEACH: SHOWTIME

Zarobljena princeza mora spasiti kazalište
Objavljeno 5. travnja, 2024.
Jedinstvena karakteristika igre je mogućnost transformacije princeze u različite likove, poput detektivke, slastičarke...

Mislimo da nikome nije potrebno posebno predstavljati princezu Peach, poznatu iz kultnog serija "Super Mario Bros.". Iako joj ovo nije prvi put da nastupa samostalno, nakon dugo čekanja konačno je došlo njezino vrijeme.



Nova priča


Princess Peach neizostavan je lik u serijalu igara "Super Mario Bros." Iako je oduvijek smatramo onom koju braća Mario i Luigi trebaju spasiti, već u drugom nastavku "Super Mario Bros." princeza Peach postala je jedan od likova s kojim smo mogli igrati igru (prisjetimo se, tu su još bili Mario, Luigi i Toad). U redu, nije da je tada imala svoju igru, no negdje je trebao biti početak. Prva prava igra u kojoj je princeza Peach bila glavna i jedina, svjetlo dana ugledala je 2005. godine na DS konzoli. Igra nazvana "Super Princess Peach" doslovno je zamijenila uloge originala igre "Super Mario Bros.". Tako smo s princezom spašavali braću Marija i Luigija od zločestog Bowsera. Taj koncept pokraj originala nije imaš šanse, pa smo tako do danas bili na čekanju. Konačno, nakon gotovo 20 godina, princeza je zablistala u svojoj vlastitoj igri "Princess Peach: Showtime".

Umjesto uobičajenog scenarija, gdje je Peach u opasnosti i čeka spašavanje, igrači će pratiti princezu Peach na njezinu putovanju u magično kazalište, Sparkle Theater. Nakon što je kazalište napadnuto od novih negativaca Grape i Sour Bunch, Peach se nađe zarobljena unutar njega. Glavni cilj je izvući se i spasiti kazalište uz pomoć Stelle, zaštitnice kazališta, sudjelovanjem u predstavama koje su zapravo nivoi unutar igre. Jedinstvena karakteristika igre je mogućnost transformacije princeze Peach u različite likove, poput detektivke, slastičarke, majstorice kung-fua, kaubojke, klizačice na ledu i druge. Svaka od tih transformacija donosi različite vještine i gameplay iskustva, dodajući raznolikost i zabavu platformeru. Igra nudi raznolike nivoe, svaki sa svojom jedinstvenom tematikom i dizajnom, što čini iskustvo igranja dinamičnim i zabavnim.

Sitne mušice



Iako to nikad ne bismo očekivali od igre koju izdaje Nintendo (a za razvoj je zadužen studio Good-Feel), igra ponekad pati od trzavica. Posebno je uočljiv pad performansi prilikom učitavanja, a prilikom same igre, na sreću, sve je stabilno. Unatoč, eto, ponekoj mušici, "Princess Peach: Showtime" zanimljiv je dodatak franšizi Super Mario, pogotovo za igrače koji žele vidjeti princezu Peach u glavnoj ulozi i istražiti nove aspekte njezina karaktera. Posebno je zanimljiva i mlađim igračima (ili, bolje rečeno, igračicama, kao što je kod autora ovih redaka, čija kći ne ispušta igru). Igra nudi brojne kvalitete, poput zabavnog dizajna i mogućnosti ponovnog igranja radi skupljanja skrivenih predmeta i dezena za princezinu haljinu.

Marin Režić