Sport
TREĆI KRUG HT PREMIJER LIGE OSJEČANI OTVORILI OČEKIVANIM PORAZOM

Ciboni nakon pobjede u Beogradu ostalo dovoljno goriva za Vrijednosnice Osijek
Objavljeno 7. ožujka, 2021.

Utakmicom 23. kola na domaćem parketu košarkaši s Drave otvorili su treći krug HT Premijer lige. Jučer je u Gradskom vrtu gostovao sastav koji je na istom mjestu već slavio prije 18 dana, a i sada je bez većih teškoća opravdao ulogu favorita.


Cibona je u Slavoniju stigla iz Beograda, gdje je dan prije uzela mjeru Partizanu u sklopu ABA lige. Osokoljeni tim uspjehom, ali i ostalim objektivnim okolnistima, Zagrepčani su se i protiv Vrijednosnica Osijek postavili odmah kao gazda na parketu. Domaćin je imao loše otvaranje, bio je gotovo šest minuta bez ubačaja. Nije ni suparnik krenuo baš punim gasom, ali je u toj dionici ipak zabio 11 poena. Dvoboj ipak nije otišao u monotoniju, nakon što je kapetan Kujundžić pogodio tricu, otvorilo se njemu, ali i suigračima. Trener "cibosa" Jovanović počeo je vrlo rano miksati petorku, izgubljen je stoga malo ritam s početka, što je domaćin iskoristio i počeo hvatati rezultatski priključak. U prvih deset minuta Kujundžić je zabio osam poena, a u drugoj dionici tu je ulogu preuzeo povratnik na parket. Šveđanin Clarence zaigrao je nakon više od mjesec dana stanke zbog ozljede. Ušao je u igru u 6. minuti, a do odmora već je nanizao 13 poena. No gost je i dalje imao sve pod kontrolom, zahvaljujući prije svega dominaciji pod obručima. Planinić je nastavio tamo gdje je stao na prošloj utakmici, koju je odradio bez promašaja. Nije ga imao ni sada, u prvih 20 minuta ubacio je deset poena (šut 4-4, bacanja 2-2), a dobru pratnju imao je u Drežnjaku (8) te bivšem "brokeru" Mustapiću (7). U 18. minuti gosti su imali najvećih +16 (29:45), nakon čega je slijedila brzinska serija domaćina od šest poena. Moglo se do poluvremena otići i na jednoznamenkasti zaostatak, ali Zagrepčani su u drugi dio ušli sa 49:37.

Nastavak je ponudio scenarij sličan onome iz prvih 20 minuta. U 24. minuti Cibona je blizu svoje najveće prednosti (39:54), a domaćin dvjema tricama unosi malo živosti na parket. U 28. minuti VROS se približio na zanimljivih šest razlike (52:58), ali suparnik ipak nije dopustio da se stanje na parketu za njega zakomplicira. Šteta, jer domaćin je mogao utakmicu učiniti zanimljivijom. Valja spomenuti da je u trećoj četvrtini i Planinić nešto napokon promašio, nije realizirao jedno slobodno bacanje, ali je na isteku treće dionice na kontu već imao 19 poena. Mislio ga je njegov terner malo odmoriti, ali već u 32. minuti vratio ga je na parket kod 61:71. Potom je i on počeo promašivati, a u redovima Cibone bila je vidljiva i mala nervoza (dobili tehničke Jovanović i Mustapić). Očito su mislili da će ranije slomiti otpor borbenog domaćina, koji je ipak, kako je susret odmicao, počeo gubiti priključak. Kao i na samom početku, ponovo je došlo do napadačkog zastoja (ovaj put i umora), gotovo pet minuta bez ubačaja bilo je, naravno, dostatno ipak kvalitetnijem suparniku da zaključi utakmicu. A treneru Šarliji to je bio znak da i on malo osvježi petorku igračima koji nemaju previše prilike osjetiti parket.


Nino Benčina
VRIJ.OSIJEK 68

CIBONA 87

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja. Suci: Vovk, Katić i Grubišić

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Lisica 6, Maskaljević, Kujundžić 12 (5-5), Clarance 14 (6-7), Tokić 5, Špehar, Porobić 11 (6-8), Ćosić, Jelavić, Topolović 2, lakić 6, Paić 12. Trener: Stipe Šarlija

CIBONA: Radovčić 8 (2-2), Planinić 19 (7-8), Marić 7, Mustapić 9, Buljević 6 (1-1), Novačić 5, Prkačin 6, Gnjidić 4, Branković 7 (1-1), Drežnjak 13 (3-4), Nakić 3 (1-2). Trener: Vladimir Jovanović

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 17:23, 20:26, 18:18, 13:20
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike