Sport
VEDRAN ĆURAK NOVI JE TRENER ŽRK-A OSIJEK

Upao sam usred sezone, ali ciljevi kluba ostaju isti
Objavljeno 25. veljače, 2021.

Vedran Ćurak i službeno je predstavljen kao novi trener ŽRK-a Osijek. Ono što se nagađalo posljednjih dana, jučer je dobilo i potvrdu na predstavljanju u klupskim prostorijama, a prvu samostalnu ulogu na klupi osječkog ženskog prvoligaša Ćurak će imati u subotu kada u Zrinjevac stiže trećeplasirani Umag.


Prethodna dva kola Ćurak je odradio u tandemu s Ivanom Šundom, a dvojac je bio privremeno rješenje nakon smjene Jasmina Mrkonje. Kako je pojasnio sportski direktor Goran Crnov, unatoč promjeni na klupi ambicije ostaju iste - izboriti plasman u Europu.


- Izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu predstaviti takvog stručnjaka koji je došao kod nas raditi sa seniorkama, s njegovim dosadašnjim trenerskim uspjesima, kvalitetama i ljudskim vrlinama. Planovi kluba ostaju isti, borimo se i dalje za ulazak u Europu. Nakon poraza od Bjelovara objektivno je dostižno samo četvrto mjesto, pa se nadamo kako će i Bjelovar napraviti poneki kiks i da ćemo mi završiti na toj poziciji. Želim zahvaliti treneru Jasminu Mrkonji što je uložio sav trud, rad da bismo došli gdje jesmo. Odlučili smo da je vrijeme za korak više, što će pokušati odraditi Vedran. Došao je napraviti jednu novu priču, da sve podignemo nivo više, a potpisali smo ugovor na tri i pol godine.


Iako je posljednje vrijeme radio u muškom rukometu, između ostalih vodio je i RK Osijek te hrvatsku juniorsku i kadetsku reprezentaciju, a prošle godine i premijerligaša Dubrovnik, Ćurku ženski rukomet ipak nije stran. Naime, upravo je u ŽRK-u Osijek prije 15 godina započeo seniorsku trenersku karijeru.


- Zahvalio bih Upravi kluba na pruženom povjerenju. Ovo će biti moj drugi mandat ovdje, počeo sam u ŽRK-u Osijek, to je bila prva seniorska ekipa koju sam vodio. Dosta dugo bio sam u muškom rukometu i povratak u ženski zahtijeva adaptaciju na određeni rad s djevojkama, ali to neće biti problem - rekao je u uvodnim riječima Ćurak, najavivši i što očekuje u idućem razdoblju.


- Moj zadatak je pokušati ostvariti sve ciljeve koje je Uprava kluba dala na početku natjecateljske sezone. Inače treneri ne vole ovako upasti usred sezone, kada nemaš mogućnosti odraditi kvalitetne pripreme, ali ne može se ni birati. Imam nekakvu svoju viziju, želio bih s curama napraviti igrački iskorak. Međutim, vremena je malo, a puno posla. Želim napraviti neke automatizme u igri, do kojih bi trebale doći što prije. To zahtijeva određeno vrijeme, no vjerujem da ćemo doći do toga, kako u obrani tako i u fazi napada i svim ostalima bitnim fazama da budemo konkurentni ekipama koje su iz vrha hrvatske lige.


I Ćurak će, kao i prethodnik mu Mrkonja, još neko vrijeme morati bez dvije važne igračice Zagorščak i Sablić, koje bi se ekipi mogle priključiti za oko mjesec dana. Do tada će Osječanke odraditi četiri prvenstvena dvoboja.
- Poslije Umaga već igramo sa Sinjem u srijedu, pa nam dolaze Virovitičanke i onda idemo Koki. Nakon toga uslijedit će pauza u prvenstvu koja nam je vrlo bitna da napravimo mikrociklus i što bolje se pripremimo za daljnji tijek sezone. Svakako imamo šanse i protiv Umaga, koji pripada vrhu našeg rukometa i jasno je da nas čeka teška utakmica. Ono u što sam uvjeren je maksimalan angažman i da će cure dati sve od sebe - rekao je Ćurak na svom predstavljanju za trenera ŽRK-a Osijek.


Goran Roguljić
Mrkonja ostaje u klubu
Donedavni trener seniorki Jasmin Mrkonja ostat će u klubu te će preuzeti djevojčice "A", a bit će zadužen i za rad po školama, odnosno "regrutiranje" nove djece. Osim prve ekipe, Ćurak će i dalje biti voditelj omladinskog pogona i šef struke u klubu, Ivan Šunda nastavlja raditi s mlađim kadetkinjama, a Tomislav Rešicki s kadetkinjama.
Vedran Ćurak

trener ŽRK-a Osijek

- Mislim da je u ovim posljednjim susretima prvi problem bila obrana i tome ću najviše pokloniti pažnje, automatizmima u obrani i određenim kretanjima. To je prioritet, obrana je bila ključ, ona je i meni postavka na kojoj ću graditi uspjeh ekipe.
Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike