Sport
UEFA-INA ZAKLADA ZA DJECU

Ivan Rakitić postao prvi veleposlanik
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić postao je prvi veleposlanik UEFA-ine zaklade za djecu koja podržava projekte za razvoj dječjih prava diljem svijeta, objavila je europska krovna nogometna organizacija na službenim stranicama.


Bivši hrvatski reprezentativac i član španjolskog prvoligaša Seville sudjelovat će u dobrotvornim projektima zaklade i javno promovirati njezinu ulogu.


- Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da zaklada može doprinijeti pomažući djeci da pronađu svoju sreću. Kao otac dviju kćeri itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmijeh na dječjem licu - kazao je 32-godišnji veznjak.


Dječju zakladu UEFA-e vodi prvi čovjek europskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je, kad je imenovan prvi veleposlanik zaklade, ocijenio da je Rakitić više nego samo izuzetan nogometaš.


- On je također čovjek koji izvan terena svojim djelovanjem želi pomoći u promicanju opipljivih promjena za boljitak drugih - rekao je Čeferin.
U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina zaklada, oko milijun djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata.


Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana