Sport
CIBALIA GOST MEĐIMURJA

Onaj ludi prvi susret teško će se ponoviti
Objavljeno 20. veljače, 2021.
Kasnije od ostalih drugoligaša u nastavak prvenstva kreću nogometaši Cibalije. Nakon što su zbog lošeg terena u Vinkovcima odgodili susret prvog proljetnog kola protiv Dugopolja, Vinkovčani će nastavak sezone otvoriti današnjim gostovanjem u Čakovcu kod Međimurja. Kako se susret igra u 15 sati, nogometaši Cibalje i članovi stručnog stožera krenuli su dan ranije, a noćenje je planirano u Ludbregu.

Odgoda bi, s obzirom na to kako su tijekom stanke imali otežane treninge, trebala koristiti igračima Cibalije.

- Istina, tako bi trebalo biti. Ovih su se dana tereni posušili, nešto su bolji, pa smo odradili i trening na glavnom terenu, a dva treninga odradili smo i u Osijeku na Akademiji Krpan&Babić. S druge strane, sve više raste nervoza zbog iščekivanja službenih utakmica, tako da jedva čekamo susret u Čakovcu. Moram pohvaliti još jednom igrače koji su tijekom priprema, unatoč svim otežanim uvjetima, jako dobro radili i spremno dočekuju nastavak prvenstva - rekao je Petar Tomić, trener Cibalije.

Na put s nogometašima Cibalije pošao je i Dario Rugašević, odnedavno i službeno povratnik u redove Vinkovčana. Do njegovog današnjeg nastupa vjerojatno neće doći.

- Igrače se moglo preregistrirati zaključno do petka. Izvjesnije je kako ćemo na Rugaševića računati od sljedećeg kola, kao i na Laštru koji ima problema s listom, pa neće danas nastupiti, kao ni Crnov. Što se tiče Rugaševića, on je cijelo vrijeme s nama trenirao, jedino nije imao pravo igrati susrete. U odličnom je stanju, još mu samo nedostaje utakmica. U svakom slučaju dobili smo u njemu još jednog iskusnog igrača, a uz to je i povratnik u klub.

Iskustva je najviše nedostajalo Cibaliji na početku sezone kada su upravo protiv današnjeg suparnika ispustili vodstvo od 3:0.

- Takva utakmica, siguran sam, neće se ponoviti. Nakon 3:0, umjesto da povedeš 4:0, dogodi se 3:2. I tada umjesto da bude 4:2, bude 3:3 i zamalo da izgubimo i taj bod. Tada smo još imali golemo neiskustvo u veznom redu, a i u obrani. U međuvremenu smo se pojačali u veznom redu, a obrana je ipak šest mjeseci iskusnija s više utakmica, pa vjerujem da se nešto slično neće danas dogoditi. Inače, Međimurje je također ove zime dobilo dva-tri iskusnija igrača, što im je najviše nedostajalo. Otprilike su to momčadi slično balansirane - zaključio je trener Cibalije Petar Tomić. K.Lacković

Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike