Sport
AUSTRALIAN OPEN

Dodig zaustavio pobjednički niz Mektića i Pavića
Objavljeno 18. veljače, 2021.
Ivan Dodig zaustavio je sjajnu seriju sunarodnjaka i kolega iz hrvatske Davis cup reprezentacije Mate Pavića i Nikole Mektića. U polufinalu parova na prvom teniskom Grand Slam sezone Australian Openu Dodig je s partnerom, Slovakom Filipom Polašekom svladao Mektića i Pavića s 4:6, 6:4, 6:3. U meču koji je trajao gotovo dva sata Dodig i Polašek izgubili su jednom svoj servis u prvom setu, a onda su uzeli servis Paviću i Mektiću po jednom u drugom i trećem setu, što im je bilo dovoljno za pobjedu. Mektić i Pavić ove su sezone zaigrali u paru i nanizali 12 pobjeda. Osvojili su dva turnira, no uspješna serija prekinuta je u polufinalu u Melbourneu.


Prvi tenisač svijeta Novak Đoković imat će priliku obraniti naslov na Australian Openu. Đoković je izborio mjesto u finalu nakon lake pobjede od 6:3, 6:4, 6:2 nad ruskom senzacijom Aslanom Karacevim, 114. tenisačem svijeta. Karacev je ove godine u Melbourneu napravio čudo, iz kvalifikacija je odjurio do polufinala, ali protiv osvajača 17 Grand Slam naslova nije imao izgleda.
- Moramo čestitati Karacevu na ovom sjajnom debiju. Ne znam je li se ikad dogodilo da je netko igrao u polufinalu kada je debitirao na Grand Slam turniru, a on je to uspio. Zaslužuje svako poštovanje - poručio je Đoković nakon plasmana u još jedno finale. I. Li.
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike